Agderposten

Ikke akkurat Bambi, men likevel store problemer på glattisen

Selv for skogens konge blir det trøbbel på glattisen.

- Martin Øyvang, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

En arbeidshve­rdag for en brannmann består av mye mer enn å slukke branner. Og søndag ettermidda­g var det et helt annet type oppdrag brannmanns­kapene fra Nome og Midt-Telemark brann og redning måtte rykke ut på.

Ute på isen Kroktjønn i Lunde hadde nemlig en elg havnet i trøbbel.

– Det var en turgåer som hadde sett at elgen bare lå ute på isen. vedkommend­e trodde kanskje at den var skadet, og ringte derfor oss, sier branninspe­ktør og dagens innsatsled­er, Øystein Stavenes, til Varden.

Holdt med to mann

Det var et mannsterkt brannkorps som reiste til stedet, og det skulle vise seg selve oppdraget gikk ganske så greit.

– Det var så glatt på isen at så lenge vi fikk et tau rundt den var det egentlig bare behov for to mann for å slepe den inn til land og i lynga der. Den var tydelig utmattet for den ble bare liggende der, så jeg vet ikke hvordan det gikk. Viltnemnda overtok, sier Stavenes.

Vil hjelpe

Han sier at oppdraget var av det spesielle slaget, men at det bare skulle mangle om ikke de skulle hjelpe.

– For oss er det viktig å hjelpe uansett, både om det gjelder mennesker eller dyr som er i nød. Vi har jo opplevd både kuer som har satt seg fast i myrer og hester som ramler ned i møkkakjell­ere, men da bistår vi så godt det lar seg gjøre, sier branninspe­ktøren.

– Måtte dessverre avlives

Selv om elgen kom seg inn til land, var den tydelig skadet, sier leder fort Viltnemnda i Nome, Hans Arne Vibeto.

– Den gjorde noen forsøk på å komme seg videre, men til slutt ga den opp. Det er vondt å se et dyr lide, så vi valgte derfor å avlive den litt tidligere i kveld, sier Vibeto.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway