Agderposten

Jer om smittevern ulikt

-

nom pandemikri­sen. Hvordan vi har jobbet oss fra en pressekonf­eranse, for å så vurdere tiltak og retningsli­njer. I løpet av krisen har det også vaert endringer underveis. Av og til er det også avvik i forhold til hva som blir sagt, og hva som blir skrevet i Covid-forskrifte­n. Det har vaert veldig krevende, forteller ordføreren.

– Vi ønsker ikke å stenge ned, men å holde ting mest mulig åpent. Det er vanskelig. Vi må alltid forholde oss til smittesitu­asjonen i hver enkelt kommune, og det samme på treningsst­udioer og sentre, forklarer Nordli.

Inngripend­e

Hver gang nye retningsli­njer blir presentert, samles krisestabe­n i kommunen. Både rådmann, ordfører, beredskaps­ansvarlig, kommuneove­rlege er som regel til stede. Også jurist, dersom lovverket må tolkes.

Veiledning

– Det er mange som dras inn i beslutning­ene som tas. Jeg er

veldig ydmyk overfor situasjone­n vi har stått i, og står i. Dette vi har satt i gang nasjonalt, regionalt og lokalt har vaert inngripend­e. Spesielt for de sårbare, som barn og ungdom. Vi vet ikke konsekvens­en av pandemien og virkningen­e i etterkant, og det må vi vaere våkne på i tiden fremover, legger ordføreren til.

Gjennom pandemien har kommunen hatt god dialog med blant annet uteliv og treningsbr­ansjen.

– Vi har veiledet og diskutert hvordan vi skal klare å følge grunnlegge­nde smittevern, og kunne holde åpent. Hver enkelt aktører har et ansvar for at dette følges opp, sier Nordli.

 ??  ?? Illustrasj­onsbilde
Illustrasj­onsbilde
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? GRIMSTAD: Kommuneove­rlege Vegard Vige.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N GRIMSTAD: Kommuneove­rlege Vegard Vige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway