Agderposten

Pasienter er inne bare få minutter: Ønsker p-plass ved døra

– Mange pasienter er inne her i maks 10-15 minutter. Da hadde det vaert kjekt med parkering rett på utsiden slik somidag.

- Irene Hegge Guttormsen irene.hegge.guttormsen@agderposte­n.no

Det sier legene ved Agder Hud på Langbrygge­n i Arendal som skal bli miljøgate.

– Vi har mange pasienter som tar lysbehandl­ing for eksempel for psoriasis. De er her opp mot tre ganger i uken. Behandling­en tar kanskje tre minutter, men med av- og påkledning tar besøket rundt et kvarter. Det blir mye styr for dem å alltid måtte parkere i phuset og gå hit, sier legene Frode Kristianse­n og Ernst Veer.

Handikap og korttid

I dag er det flere p-plasser i gata utenfor Agder Hud der bilene kan stå i inntil to timer. Disse plassene skal etter planen fjernes når planer om miljøgate gjennomfør­es.

De om driver klinikken, har visst om de nye gateplanen­e siden de skrev leiekontra­kt for et års tids siden. De flyttet inn på vårparten.

Nå håper de likevel å få beholde et par parkerings­plasser rett på utsiden.

– Det hadde vaert så fint med en handikappl­ass og en eller to korttidspl­asser på 15– 20 minutter, sier de.

Nok pasienter

Klinikken har også en del pasienter som sliter med å gå langt, men som ikke har handikapti­llatelse.

– Vi ønsker rett og slett at vi skal vaere lett tilgjengel­ige for kundene våre – at det ikke skal oppleves som en sjau å komme hit. Vi har mer enn nok pasienter og er ikke redd for at de skal forsvinne, men det hadde vaert fint om de kunne sette fra seg bilen utenfor her, sier Kristianse­n og Veer.

Også hudlege Bjørnar Halsør Moen er med i legefelles­skapet som dessuten inkluderer Elin Thygesen og MayLinn Mortensen.

Nytt byrom

Klinikken har rundt 7.000 konsultasj­oner årlig.

I regulering­sbestemmel­sene for Langbrygge­n fra i januar 2020 står det at formålet med planen er denne:

«Regulering­splanen skal legge til rette for etablering av et nytt byrom med saerlig fokus på byrom som en sosial og grønn møteplass. Planen skal legge til rette for havneprome­nade, sitteplass­er og aktivitets­muligheter, muligheter for uteserveri­ng, kjøreveg til eiendom og bedre tilrettele­gging for myke trafikante­r.»

En plass

Saken er nå ute på høring. Saksbehand­ler Nora Moberg Lillegaard i Arendal kommune sier at fristen for uttalelser er 8. februar.

– Etter det blir det politisk behandling når vi er ferdige med å gå igjennom merknadene. Behandling­en blir tidligst i månedsskif­tet februar/ mars, sier hun.

Lillegaard bekrefter at hun har fått merknader på at legene på bryggen ønsker noen parkerings­plasser.

– Vi har foreslått en p-plass, men vet ikke om det blir mulig å flette inn et par stykker til. Det blir del av behandling­en. Vi har tidligere føringer om å få vekk parkering fra Langbrygge­n, sier overarkite­kt Moberg Lillegaard til Agderposte­n.

– Et paradoks

Legene Kristianse­n og Veer synes det er fint at det tenkes nye tanker om bykjernen.

– Men det er en balansegan­g. Mange ønsker mer liv i sentrum, men da må forholdene legges til rette for alle kan komme seg greit til tjenestene de ønsker å benytte i byen. Det er et paradoks at de først vil ha etablering­er og liv i byen, men så fratar folk muligheter til å komme seg dit på en grei måte, sier de som da spesielt tenker på folk som har utfordring­er med å gå langt.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? PARKERING: Frode Kristianse­n (til venstre) og Ernst Veer på Agder Hud på Langbrygge­n i Arendal håper at de kan få korttidspl­asser og handikappa­rkering utenfor lokalene sine.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN PARKERING: Frode Kristianse­n (til venstre) og Ernst Veer på Agder Hud på Langbrygge­n i Arendal håper at de kan få korttidspl­asser og handikappa­rkering utenfor lokalene sine.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? BLIR NY: Langbrygge­n skal bli miljøgate, men detaljene er ikke vedtatt i av politikern­e ennå.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN BLIR NY: Langbrygge­n skal bli miljøgate, men detaljene er ikke vedtatt i av politikern­e ennå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway