Agderposten

Ødegaard røper sitt Arsenal-idol

Martin Ødegaard skal spille på lån for Premier Leagueklub­ben Arsenal og går dermed i fotsporene til et av barndommen­s store idoler.

-

I går bekreftet London-klubben signeringe­n av nordmannen. Den kom etter noen dager med intense spekulasjo­ner. Ødegaard skal ha ønsket seg et utlån som følge av lite spilletid i Madrid, og han har vaert koblet til flere klubber.

Favoritt

Arsenal ble fort en favoritt da London-klubben dukket opp blant de interesser­te.

– Dette er den største ligaen, saerlig i Norge, så for meg har det alltid vaert en drøm å spille i Premier League. Jeg har alltid likt måten Arsenal spiller på og alt ved klubben. Så det på flere måter en drøm som går i oppfyllels­e, sier Ødegaard til klubbens nettsider.

Deretter røper han at en av barndommen­s helter spilte i klubben han nå skal tjene.

– Det var mange Arsenalspi­llere jeg beundret. Men for meg var (Cesc) Fabregas et av idolene da jeg vokste opp. Så spesielt han, sier Ødegaard.

Gode Arteta-samtaler

I forkant av at låneavtale­n hadde han gode samtaler med manager Mike Arteta.

– Det var viktig for meg, og han synes å vaere en topp manager. Jeg liker også ideene hans, måten han ser på fotballen og også måten han er på, sier drammenser­en.

– Han ga meg en god følelse, og det var viktig for at jeg kom hit. Det var avgjørende, fortsetter Ødegaard.

Arteta selv er også glad for å ha nordmannen på plass i London.

– Det er fantastisk at vi har sikret oss at Martin kommer hit ut sesongen. Martin er selvsagt en spiller vi alle kjenner svaert godt, og selv om han fortsatt er ung, har han spilt lenge på øverste nivå, sier spanjolen.

– Martin gir oss offensive alternativ­er av høy kvalitet, og vi gleder oss alle over å kunne innlemme ham i våre planer fra nå og fram til mai, legger han til.

Fikk Ceballos-råd

En viktig bidragsyte­r til at Ødegaard havnet i London har også Dani Ceballos vaert. Den spanske midtbanesp­illeren er inne i sitt andre låneopphol­d i Arsenal fra nettopp Real Madrid.

– Ja, Dani sendte meg en tekstmeldi­ng nylig og hadde bare gode ting å si om klubben, manageren og alt, sier Ødegaard.

– Det var også viktig for meg, og han var glad for at jeg kom hit. Så det er en god ting for meg å kjenne noen her, og å høre fra noen på innsiden av klubben, tilføyer han.

Ødegaard ble sist sommer hentet tilbake til Real Madrid fra utlån i Real Sociedad ett år tidligere enn planlagt. I Madrid har han bare startet fem kamper denne sesongen.

Landslagsp­rofilen har i tillegg vaert involvert som innbytter ved fire anledninge­r.

Arsenal ligger på åttendepas­s i Premier League. Tirsdag ble det 3-1-seier mot Southampto­n. Ødegaard kan få sin debut hjemme mot Manchester United lørdag. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway