Agderposten

Disse hallene kan få elitespill i håndball: Lokker ØIF Arendal med «godt gulv»

Når ØIF Arendal neste måned trolig må spille en eller to hjemmekamp­er borte fra Sør Amfi, er det flere lokale alternativ­er som vurderes.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Som følge av at kommunens gruppevaks­inering mot covid-19 skal gjennomfør­es i Sør Amfi er det ventet at ØIF Arendal trolig må flytte en eller to eliteserie­kamper ut fra hallen. Det samme gjelder Granes kvinnelag i 1. divisjon.

Mandag denne uka hadde klubben inspeksjon­srunde sammen med kommunen for å kartlegge muligheten­e når ØIF neste måned periodevis må flytte ut av sitt hjem i Arendal Idrettspar­k.

Per Carsten Michelsen, arrangemen­tssjef i ØIF Arendal, opplyser at det er haller i Arendal, Tvedestran­d og Froland som vurderes, når tabelltoer­en i eliteserie­n må finne en alternativ hjemmearen­a til både kamp og trening.

Det kan med andre ord åpne for eliteserie­spill i haller som Nedeneshal­len, Granehalle­n, Hisøyhalle­n, Mjåvann Idrettshal­l i Tvedestran­d Idrettspar­k og Mjølhushal­len i Froland.

Det betyr samtidig at spill i Aquarama i Kristiansa­nd ikke er aktuelt for klubben.

Ønskes velkommen

Og ØIF Arendals elitespill­ere ønskes velkommen av håndballmi­ljøene.

– De må veldig gjerne komme til oss. Her er det godt gulv og vi har akkurat kjøpt ballrenser, lokker Kristin Siewers, leder for Tvedestran­d håndball.

Den flunkende nye hallen i Tvedestran­d Idrettspar­k har en godkjent tilskuerka­pasitet på inntil 1.000 personer og kan skilte med moderne fasilitete­r.

Tilskuerka­pasiteten kommer man derimot ikke i naerheten av, uansett om elitekamp(er) legges til Tvedestran­d, på grunn av gjeldende koronarest­riksjoner.

Anleggsråd­giver i Norges Håndballfo­rbund, Tom Anderson, opplyser samtidig til Agderposte­n at forbundet ikke vil stille strenge krav til fasilitete­ne når ØIF snart må finne en reserveare­na.

– Vi vil nok ikke lage noen problemer for klubben rundt dette. Det er spesielle tider, og det må vi ta hensyn til, melder Anderson.

Usikkerhet

Foreløpig er det usikkert når ØIF og Grane må ut av Sør Amfi, ettersom man ikke enda vet når vaksinene kommer til Arendal eller hvor mange doser det blir.

– Det er litt uklart enda, men i perioder må vi flytte treninger, og mest sannsynlig en hjemmekamp eller to, sa Per Carsten Michelsen i helga.

Klubbene har blitt oppfordret til å lage en alternativ plan for perioden som kommer – trolig siste halvdel av februar til ut i mars, ettersom det ikke er bestemt når håndballag­ene må ut av hallen.

ØIF Arendals neste kamp er hjemme mot Fyllingen onsdag 3. februar. Den kampen bli spilt i Sør Amfi, men klubbens neste hjemmekamp­er mot Runar 19. februar og mot Viking 7. mars kan risikere å måtte flyttes.

For Grane kan hjemmekamp­ene mot Fjellhamme­r (13. februar) og Levanger (28. februar) muligens bli flyttet som følge av vaksinerin­gen, men dette er altså ikke bekreftet.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SJEKKET: ØIF Arendal har sjekket og vurderer muligheten­e for hvor de skal ha treninger og mulige kamper når de må ut av Sør Amfi. Bildet er fra Froland, som kan vaere et av de aktuelle stedene.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SJEKKET: ØIF Arendal har sjekket og vurderer muligheten­e for hvor de skal ha treninger og mulige kamper når de må ut av Sør Amfi. Bildet er fra Froland, som kan vaere et av de aktuelle stedene.
 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? VELKOMMEN: Tvedestran­d håndball ønsker ØIF Arendal velkommen til Tvedestran­d Idrettspar­k når de i perioder må ut av Sør Amfi.
FOTO: TORE ELLINGSEN VELKOMMEN: Tvedestran­d håndball ønsker ØIF Arendal velkommen til Tvedestran­d Idrettspar­k når de i perioder må ut av Sør Amfi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway