Agderposten

DISSE OPPTRER PÅ TV2 FRA KL. 20 FREDAG:

-

Christine Ringborg (24) fra Norrköping synger «All In My Head» (Tori Kelly).

Oskar Bjørnes (19) fra Rørvik synger Ina Wroldsens «Impossible».

Audun Haukvik (41) fra Kongsberg synger «River» (Bishop Briggs).

Zarah Joof (22) fra Stavern synger «Not Too Young» (Sabina Ddumba).

Tilla Gaasø (23) fra Oslo synger «Overjoyed» (Stevie Wonder). Knut-Sigurd Bygland (34) fra Arendal synger «Anthem» fra Chess.

Ingebjørg Andrea Ådnanes (33) fra Bømlo synger «My Hallelujah» (Bryan & Katie Torwart).

John Arne Glørstad (20) fra Fredriksta­d synger «Youngblood» (5 Seconds of Summer).

Christiane Roald (23) fra Asker synger «Hurt» av Christina Aguilera.

{{Markup:strong}}Kilde: TV 2{{Markup:strong:end}}

for ham om hjemland og identitet, at ingen kan ta det fra en uansett hvor man er.

Da låt var valgt bar det i september inn til Oslo for å gå på scenen. Med seg hadde han en god kollega, Gunnar Aspheim. De skulle egentlig vaert flere som sto og heiet på 34-åringen bak scenen, men koronaviru­set satte en stopper for det.

– Det var en veldig spesiell opplevelse, en skrekkblan­det fryd. Man så for seg noe på forhånd, og så blir det aldri som man tenker, beskriver Knut-Sigurd om det å stå på den kjente The Voice-scenen.

To favoritt-mentorer

Foran ham satt fire mentorer med ryggen til; Matoma, Yosef Wolde Mariam, Ina Wroldsen og Espen Lind.

Hvorvidt de lot seg imponere av stemmen til arendalsar­tisten må vi vente til fredag kveld med å finne ut, men 34-åringen kan røpe at han på forhånd hadde sett seg ut to potensiell­e mentorer dersom noen snudde seg og ba om å få ham på laget.

– For meg sto det veldig mellom Ina Wroldsen og Espen Lind. Det er dem jeg har mest relasjon til artistmess­ig. Espen Lind er en artist jeg har hatt med meg fra jeg var liten, og som jeg virkelig har respekt for. Så jeg håpet veldig at han skulle snu seg.

Så gjenstår det å se om The Voice-karrieren byr på nye, uante muligheter for KnutSigurd.

– Skulle det åpne noen dører er det bare fantastisk, sier hovedperso­nen selv.

Den prestisjef­ylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger.

– Vi har utsatt arrangemen­tet til mai, sier Lotta Wrangle, som er pressetals­person for Michelin for de nordiske landene.

Naeringssj­efen i Stavanger, Anne Woie, bekrefter at arrangemen­tet som var planlagt i konserthus­et i byen 8. februar, er utsatt.

Norske og nordiske restaurant­er er hardt rammet av pandemien. Kun kort tid etter prisutdeli­ngen i februar 2020 måtte de fleste gourmetres­taurantene stenge.

Renaa fikk to stjerner

Prisutdeli­ngen i fjor ble holdt i februar i Trondheim. Da fikk byen en ny Michelin-restaurant i det nyoppussed­e hotellet Britannia og restaurant­en Speilsalen. Dette ble Trondheims tredje restaurant med én stjerne. Til sammen fikk fire norske restaurant­er sin første stjerne i den nordiske Michelin-guiden, mens Stavanger-restaurant­en Renaa mottok sin andre stjerne.

– Det var fantastisk, sier Torill Renaa i restaurant­en Renaa.

Det ble øyeblikkel­ig fulle hus, men etter kort tid kom koronaneds­tengingen, og de måtte booke om flere hundre gjester.

Restaurant­en kom i gang igjen i mai. I periodene det har vaert stille, har Renaa valgt å la aktivitete­n fortsette med eksperimen­tering på kjøkkenet, selv om det har kostet penger. Torill Renaa mener dette har vaert viktig, spesielt for laerlingen­e.

– Vi har ikke ansvar bare for de ansatte i restaurant­ene, men også for alle produsente­ne av råvarer som er avhengige av oss, forklarer hun.

Renaa håper det kommer offentlig støtte eller hjelp til mer enn til bare husleien.

Årets kokk

Daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig, som blant annet represente­rer den internasjo­nale konkurrans­en i kokkekunst, er bekymret for restaurant­ene som har spesialise­rt seg på norsk gastronomi og matkultur.

– Det blir ekstra tøft framover for mange, sier han.

I februar er det ny innbetalin­g av avgifter, og det kan bli vanskelig etter ti-tolv måneder med lavere omsetning for mange. Dessuten er det fare for at folk med spesialise­rt kompetanse gir seg og forsvinner ut av bransjen etter å ha vaert permittert i lang tid.

Sørvig forteller om hvordan restaurant­ene har kastet seg om og startet med blant annet take-out av høykvalite­tsmat. Dette er en trend man ser også i andre deler i verden, og han tror dette er noe som er kommet for å bli. (©NTB)

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HOVEDROLLE: Her ser vi Knut-Sigurd Bygland i en av hovedrolle­ne i forestilli­ngen «Brottsjø» - en nyskrevet, norsk musikal, oppført i Brottet på Hvaler.
FOTO: PRIVAT HOVEDROLLE: Her ser vi Knut-Sigurd Bygland i en av hovedrolle­ne i forestilli­ngen «Brottsjø» - en nyskrevet, norsk musikal, oppført i Brottet på Hvaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway