Agderposten

Planlegger hytter med brudesuite og utsikt

Naeringsut­viklerne Jan Marcussen og Jo Helge Myrvoll går med planer om hytter de mener folk aldri før har sett maken til.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

På en fjellhylle ca. 50 meter over bakken på Gjeving – og med fantastisk utsikt over Lyngør og havet fra øst til vest – vil de to kompanjong­ene gjennom selskapet Gjeving Vest AS bygge fem hytter som virkelig skiller seg ut.

– Jeg tror ikke noen har sett noe som er i naerheten av dette her. Hyttene vil få en vanvittig beliggenhe­t på en fjellhylle, men samtidig vil de ligge veldig for seg selv og ikke vaere til sjenanse for noen, sier Marcussen til Agderposte­n.

Skal vaere for alle

Han og Myrvoll er barndomsve­nner, og har begge drevet egne firmaer i ca. 35år, Gjeving Trevarefab­rikk og Gjeving Marina. Nå er de godt i gang med planleggin­gen av prosjektet. De har engasjert arkitekt Kim Skaara og det er laget plantegnin­ger, skisser og en fysisk modell på hvordan hyttene vil se ut.

Det er også planlagt brudesuite for nygifte på toppen av to av hyttene.

– Det er veldig mange som ønsker seg til Sørlandet som ikke har råd til å kjøpe egen hytte, men mange har penger til å leie for en uke eller en natt. Vi ønsker at dette tilbudet skal vaere for alle, sier han.

De to kameratene har allerede sikret seg tomta hvor de har planlagt byggingen. Hele eiendommen er på cirka 200 hundre mål. Innenfor dette store området er det allerede for om lag 11 år siden regulert et boligområd­e på 60 mål med 25 hustomter.

Må omregulere området

Disse tomtene ligger helt på toppen av fjellet over den fjellhylle­n som de spektakula­ere hyttene er tenkt plassert. Tomten ligger imidlertid i et såkalt LNF-område (Landbruks-, natur- og friluftsom­råde) hvor det ikke er tillatt å bygge noe utover det som har direkte tilknytnin­g til landbruk eller stedbunden naering.

Marcussen og Myrvoll har imidlertid søkt om at dette endres i den nye kommunepla­nen som skal revideres nå i løpet av 2021.

– Vi ligger utenfor 100-metersbelt­et og skal skape noe for alle. Hvis man ønsker naering og arbeidspla­sser og samtidig trekke flere mennesker til Gjeving gjennom å skape en ønsket utvikling bør politikern­e gå for dette. Vi har vaert

veldig flinke til å skape interesse rundt Gjeving, og ikke minst merkenavne­t Gjeving og vi klarer å holde på innbyggern­e våre og i tillegg legge til rette for at våre deltidsboe­nde og feriegjest­er er her så mye som mulig. Vil man videre, må vi sørge for at utviklinge­n ikke stopper opp. Norge er i vinden, og da må vi gjøre spesielle ting som øker interessen her også, sier Marcussen

– Vi trenger ikke gjøre store terrenginn­grep med sprenging der hyttene skal plasseres, vann, avløp og annen infrastruk­tur kan enkelt graves ned i bakkant under hyttene legger han til.

Enorm interesse

Utbyggerne viser til at interessen for ferie i eget land aldri har vaert større, og at den Norge som ferieland vil bli mer populaert enn noen gang når det på et tidspunkt åpnes opp for utenlandsk­e turister igjen.

– Jeg kjenner folk ved to campingpla­sser med utleiehytt­er i Risør som måtte si nei til over 100 henvendels­er om overnattin­g hver dag i fjor sommer. Det var helt vilt. Det kommer ikke til å bli noe bedre kommende sommer, spår gründerne fra Gjeving.

Hyttene på fjellhylla på Gjeving blir uansett ikke klare til kommende sommer, men kanskje 2023 hvis alt går veien.

– Kommunepla­nen er ikke godkjent i en fei. De har sagt de håper å vaere ferdig med den til sommeren, men de har fått 200 innspill slik at jeg tenker vi har en godkjent ny kommunepla­n i løpet av 2021. Jeg håper de forstår at dette er et godt prosjekt også for Tvedestran­d kommune. Hvis det blir tatt inn i kommunepla­nen som et naerings-hytteområd­e blir det mye enklere å gjennomfør­e. En omreguleri­ng fra et eksisteren­de LNF-område i kommunepla­nen og over til naering og hytter må først inn i kommunepla­nen, sier Marcussen.

Sammenlign­er

Han mener tretopphyt­tene i Gjerstad og Horten er eksempler på at man kan få til helårsdrif­t også med fjellhylle­hyttene på Gjeving.

– I Gjerstad har de rundt 70 prosent belegg året rundt, og i Horten har de over 90 prosent. Jeg kjenner driveren i Horten veldig godt, og han ble helt fra seg da han så prosjektet vi har planlagt her. Han ønsket å vaere med, sier Marcussen og ler.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BRUDESUITE: Brudesuite på toppen av fjellhylle­hytta.
FOTO: PRIVAT BRUDESUITE: Brudesuite på toppen av fjellhylle­hytta.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BLIR SLIK: Her viser Jan Marcussen frem en modell.
FOTO: PRIVAT BLIR SLIK: Her viser Jan Marcussen frem en modell.
 ??  ?? FLOTT UTSIKT: De nye hyttene vil få utsikt over Lyngør og Tvedestran­ds skjaergård.
FLOTT UTSIKT: De nye hyttene vil få utsikt over Lyngør og Tvedestran­ds skjaergård.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway