Agderposten

Skral avslører de første artistene, men …

Skral Festival i Grimstad har sluppet sine første artister til sommerens festival, men fortsatt gjenstår mange spørsmål om hvordan arrangemen­tet blir.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Sørlandsfe­stivalen skal etter planen gjøre comeback kommende sommer etter pauseåret i fjor, som faktisk var helt uavhengig av koronaviru­set.

Pandemien er imidlertid langt fra over, og flere store festivaler har allerede kansellert for sommeren 2021.

– Vi må snakke om elefanten i rommet, covid-19. Vi vet enda ikke helt hvor mange vi får lov til å ha på Groos i sommer, men vi legger til rette for flere mulige scenarioer og vil fortsette å jobbe for å sette sammen et godt og variert program med noe av det beste det Norske markedet har å by på, sier presseansv­arlig og medeier Mikal Vassbotn i en pressemeld­ing.

Norske artister

Artistene som nå dras opp hatten er unge og fremadstor­mende. Musti, Skaar og Kickslip er festivalen­s første navn på plakaten.

– Omsider er vi i gang, sier Vassbotn.

I motsetning til flere andre festivaler, som har valgt å videreføre fjorårets planlagte program, skreddersy­r Skral et helt nytt som er tilpasset «annerledes­året» 2021.

– Det er helt naturlig at årets program blir noe mindre enn et vanlig driftsår, men vi legger likevel vår sjel og hele vårt hjerte i det vi presentere­r. Vi lover deilig pop, fete beats, digge riff og fest, sier bookingsje­f Anette Bylund.

Slik beskriver festivalen artistene som er sluppet: SKAAR

«Med over 10 millioner avspilling­er på Spotify, konsekvent høye terningkas­t og svaert gode omtaler blant landets musikkanme­ldere er SKAAR en av landets mest spennende artister akkurat nå. P3 gjorde en oversikt over hvilke artister de hadde troa på i 2020 og trakk fram SKAAR som en av de mest lovende. Siden 2020 for mange regnes som et «pauseår» kan man kanskje regne med at P3’s anmelder mener det samme i 2021? Musti

«Nå som P3 er nevnt kommer vi ikke utenom Musti og hennes opptreden på fjorårets P3 Gull. Rapperen fra Tøyen viste de tusen hjem hva man kan forvente av en ung, sulten og talentfull musiker. Dette ble ytterliger­e befestet da hun stakk av med prisen «årets nykommer» under prisutdeli­ngen. Musti er en lovende rapstjerne på den norske artisthimm­elen og mange har store forventnin­ger til hva fremtiden vil bringe for 19-åringen fra Tøyen.« Kickslip

«Hva får du om du mikser en DJ med en verdensmes­ter i V-drums? En real fest skal vi tro anmeldere og publikum som har sett Kickslip live. Kickslip har gjort festivaljo­bber over hele Norge til strålende anmeldelse­r. Ifølge duoen anbefales det å ta med seg gode dansesko.»

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SKRAL TILBAKE: Mikal Vassbotn, her avbildet under en tidligere festival.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SKRAL TILBAKE: Mikal Vassbotn, her avbildet under en tidligere festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway