Agderposten

Ngt fra fullverdig

-

er han lege og leier ut brakka til andre studenter, forteller Laila.

Linda Hornstuen kommer med et lite hjertesukk til slutt:

– Det har så mye å si hvem du møter på din vei når du skal ha hjelp. Det nytter ikke å dundre på døra og be om at skjema skal fylles ut. Da gidder vi ikke åpne, sier hun.

– Det er takket vaere Laila og sånne som henne at jeg er der jeg er i dag. Hun spør om hun kan lage mat eller hjelpe med noe praktisk. For å komme ut av misbruket og bli friske, må vi ha noen som forstår vår situasjon, forklarer Linda.

I dag jobber hun med ettervern i Kirkens Bymisjon og har som mål å utdanne seg til sykepleier.

Står fast på kritikken

Inger Brokka de Ruiter, SV, har gått ut med kritikk av forholdene på Torbjørnsb­u.

Hun er leder for komité for helse i Arendal bystyre og står ved kritikken.

– Jeg har vaert på omvisning og har sett nødboligen­e, forsikrer hun. Hun mener at nødboligen­e ikke har den standarden som kreves, og er et dårligere tilbud enn det noen andre kommuner har.

– En kan mene hva en vil om boforholde­ne, men essensen i det hele er at det er altfor dårlig oppfølging. Jeg mener at innbyggern­e i Arendal skal kunne forvente et bedre tilbud i 2021, sier hun.

Hun forsikrer at hun er klar over at de ansatte gjør en stor innsats. Derfor mener hun denne saken ligger på et høyere nivå og vil ha befaring for komiteen og en politisk diskusjon.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? Tilsynsvak­tmester Laila Tjønnvåg sammenlign­er det med botilbudet arbeidere på anlegg får.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN Tilsynsvak­tmester Laila Tjønnvåg sammenlign­er det med botilbudet arbeidere på anlegg får.
 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? NØDBOLIG: Miljøvaktm­ester Laila Tjønnevåg t.v. er en av to som har tilsyn med nødboligen­e på Torbjørnsb­u. Her sammen med Linda Hornstuen som bodde i denne boligen i lang tid den gang hun var rusmisbruk­er.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD NØDBOLIG: Miljøvaktm­ester Laila Tjønnevåg t.v. er en av to som har tilsyn med nødboligen­e på Torbjørnsb­u. Her sammen med Linda Hornstuen som bodde i denne boligen i lang tid den gang hun var rusmisbruk­er.
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? BAD: Hver nødbolig har bad med toalett, vask og dusj.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN BAD: Hver nødbolig har bad med toalett, vask og dusj.
 ??  ?? VARMT: En panelovn sørger for at det er varmt og godt i nødboligen. Et problem er det at noen river dem ut. Det samme kan skje med brannvarsl­eren i taket. Linda gjorde det også, men da var hun veldig syk.
VARMT: En panelovn sørger for at det er varmt og godt i nødboligen. Et problem er det at noen river dem ut. Det samme kan skje med brannvarsl­eren i taket. Linda gjorde det også, men da var hun veldig syk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway