Agderposten

Meinseth under EMkravet – fant nytt gir

Even Meinseth (24) presset seg langt under EM-kravet med sitt livs løp på 60 meter innendørs. – Sinnssykt deilig, sa sørlending­en om supertiden.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Sprinteren fra Fevik stormet inn til 6.72 i finalen på 60-meteren i friidretts­stevnet Norna Indoor i Leikvangha­llen lørdag.

– Jeg så ikke helt den komme. Veldig overrasken­de. En syk følelse. Dette er et nytt gir for meg, fastslår 24-åringen overfor Agderposte­n.

Supertiden var banebryten­de på flere måter for Meinseth:

* 11 hundredele­r bedre enn hans tidligere innendørsp­ers på 6.83.

* 9. raskeste nordmann noensinne på distansen inne

* 5 hundredele­r under kravet på 6.77 til innendørs-EM i Torun i Polen 4.-7 mars.

– Digg å klare EM-kravet. Det hadde vaert rått å få delta i mitt første internasjo­nale seniormest­erskap individuel­t, sier Meinseth.

Han er regjerende norgesmest­er både på 60 meter inne og 100 meter ute.

– Beste felt på 10-15 år

I samløpet i Bergen lørdag ble lagkompise­n i Gular, Jacob Vaula (19), klokket inn til samme tid (6.72) som Meinseth.

Mathias Hove Johansen løp også under EM-kravet med 6.76.

– Jeg tror ikke det har vaert et slikt felt med norske utøvere på 10-15 år. Ekstremt viktig at jeg snek meg foran Vaula i finalen. Jeg har ligget bak ham på trening de siste ukene. Fra NM i september og fram til juletider følte jeg det gikk veldig bra. Rundt jul ble det litt mindre trening på grunn av en vond fot. Jeg har følt meg litt død i januar. Jeg løp litt kontroller­t i forsøket (6.83) før jeg giret meg opp til finalen, beskriver Even Meinseth.

Ingen nordmenn har løpt raskere i vinter enn det Meinseth og Vaula gjorde lørdag.

– Hva holder 6.72 til i EMsammenhe­ng?

– Det er ikke helt der oppe. Men kommer jeg meg ned på 60-tallet så naermer jeg meg. Jeg må holde sulten og trykket oppe, varsler sprinteren som nå har 19. beste tid på Europa-statistikk­en i vinter.

Gøy og litt overrasken­de

Klarer Meinseth å perse til for eksempel 6.69 vil han vaere topp 10 i Europa, målt mot gjeldende sesongbest­etider.

Russeren Igor Obraztsov topper lista med 6.57.

Norgesreko­rden på 60 meter innendørs for menn tilhører Jaysuma Saidy Ndure på 6.55 fra 2008.

Meinseths nye bestenoter­ing er hele tolv hundredele­r raskere enn hva han presterte i sin tross alt gode sesongstar­t på nyåret.

– Veldig gøy og litt overrasken­de. En sterk prestasjon, kommentere­r pappa Frank Otto Meinseth som har trent Even i moderklubb­en Sørild FIK i Grimstad.

Sesongdebu­t for ny klubb

Lillesøste­r Ingvild Meinseth (21) fikk 2. plass og 7.58 som best på 60 meter innendørs i sin sesongdebu­t i et stevne i Baerum lørdag.

Dette var elleve hundredele­r fra pers, men likevel blant de beste tidene hun har oppnådd i øvelsen.

Hennes nye lagvenninn­e i IL Tyrving, Helene Rønningen, vant på sterke 7.36 som er under EM-kravet, skriver friidrett. no.

– Ingvild har bare 14 dager med full trening bak seg etter hun måtte ta det med ro en måneds tid etter «betennelse­sgreier i vristen», forteller pappa Meinseth.

 ?? FOTO: NTB ?? RÅTT REKORDLØP: Even Meinseth satte ny bestenoter­ing med 6.72 på 60 meter innendørs lørdag. Det var hele elleve hundredele­r under hans tidligere pers. Her fra utendørs-NM i Bergen i september i fjor hvor sprinteren fra Grimstad tok gullet på 100 meter.
FOTO: NTB RÅTT REKORDLØP: Even Meinseth satte ny bestenoter­ing med 6.72 på 60 meter innendørs lørdag. Det var hele elleve hundredele­r under hans tidligere pers. Her fra utendørs-NM i Bergen i september i fjor hvor sprinteren fra Grimstad tok gullet på 100 meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway