Agderposten

Kritiserer kort stans i håndballse­rien

Toppidrett­en må ta pause fra seriespill i ytterliger­e to uker. Flere håndballka­mper for ØIF Arendal og Grane utsettes. Daglig leder i ØIF kritiserer koronatilt­aket til regjeringe­n for å vaere veldig uforutsigb­art.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Kampene mot Fyllingen og Drammen blir helt sikkert flyttet, sa daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal Elite til Agderposte­n i 11-tiden lørdag.

Et par timer senere kom den endelige bekreftels­en fra Norges Håndballfo­rbund: Alt seriespill i eliteserie­n og 1. divisjon utsettes til 16. februar.

– Regjeringe­n har besluttet å forlenge anbefaling­ene om å utsette alt seriespill i ytterliger­e to uker til midten av februar inntil vi har en helhetlig vurdering av de nasjonale tiltakene, skriver regjeringe­n.no.

Foretrekke­r lengre stengning

– Var dette som forventet eller kom det som lyn fra klar himmel nå?

– Det var som forventet, men det er en fryktelig dårlig måte å gjøre det på. Først 14 dager, og så nye 14 dager. Det skaper mange problemer. For Fyllingen betyr det at nye flybillett­er må bestilles, siden det er så kort tid til kamp. Det hadde vaert mye bedre med en større stengning, enn å gjøre det 14 dager av gangen, mener ØIFleder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen som uansett ser det store bildet.

– Problemene våre i denne sammenheng­en er veldig, veldig små. Vi tar åpenbart dugnaden som må til. Men dette er veldig lite forutsigba­rt, understrek­er han.

– Det viktigste er imidlertid at samfunnet begrenser smitten så mye som mulig, og at vaksinerin­gen kommer så langt som mulig. Vi håper at vi til høsten kan få et seriespill som ligner på det vi hadde før covid-19, legger ØIF-lederen til.

Grane Arendal-damene i 1. divisjon har allerede måttet utsette to kamper, og nå må tre nye seriekampe­r skyves til andre datoer.

– Vi må bare følge reglene som er. Alt er en unntakstil­stand, sa Nils Morten Kirkedam Blakstad, daglig leder i IK Grane Arendal Håndball, lørdag ettermidda­g.

For ytterliger­e kommentare­r henviste han videre til styreleder Nina Thorsdahl.

– Knallgode på omstilling­er

– Kjipt med flere utsettelse­r. Jentene vil gjerne spille kamper, og har trent godt i perioden. Men vi skjønner selvfølgel­ig at det viktigste nå er å få redusert smitten. Så er vi klare for kamp igjen så fort vi får lov, understrek­er Thorsdahl.

– Hva tenker du om uforutsigb­arheten som Bruun Hansen kritiserer?

– Vi skulle selvfølgel­ig gjerne hatt mer forutsigba­rhet som Bjørn-Gunnar ønsker. Dette hadde gjort det lettere både i forhold til treningsfo­kus og kampforber­edelser. Men her har ikke jeg nok kunnskap til å uttale meg om hvorfor det er gjort sånn det er gjort med tanke på 14 dagers perioder. Vi må bare følge de retningsli­njene som kommer. Jentene og teamet rundt har blitt knallgode på omstilling­er denne sesongen, så jeg er helt sikker på at dette også går bra, mener Thorsdahl.

Treningene fortsetter

Den 19. januar i år kom innskjerpe­lsen av smittevern­protokolle­n for toppidrett­en i Norge.

Lag som ØIF Arendal og Grane i håndballen hadde inntil da hatt fritak fra enmetersre­gelen i både trening og kamp.

De siste to ukene har det vaert spillefri i toppdivisj­onene for kvinner og menn i håndball, så ingen seriekampe­r til ØIF Arendal er blitt utsatt.

ØIF Arendal måtte imidlertid kutte to treningska­mper.

– Anbefaling­en om pause i seriespill­et innbefatte­r ikke trening. Topphåndba­llklubber kan altså trene som vanlig i perioden, men ikke spille treningska­mper mot andre klubber, melder Norges Håndballfo­rbund.

Lokale fotballdue­ller

Spørsmålet lørdag var om også

treningska­mper for lokale klubber i toppfotbal­len måtte utsettes i lys av de forlengede anbefaling­ene fra regjeringe­n.

– Treningska­mpene går som normalt, og i henhold til gjeldende regler og de søknader vi har sendt til Norges Fotballfor­bund, opplyser daglig leder Trond Christoffe­rsen i FK Jerv.

Start – Jerv (10.2) og Jerv – Arendal Fotball (14.2) spilles dermed som planlagt på Sør Arena.

Allerede kommende fredag er det avtalt treningska­mp mellom Odd og Jerv i Skien.

Amazon Grimstad-kvinnene har planlagt to treningska­mper de neste 14 dagene, mot Fart (6.2) og Avaldsnes (13.2).

PS: Oppgjøret mot Fyllingen, som nå er utsatt, skulle ha vaert André Jørgensen Hofstøls første obligatori­ske kamp som fungerende hovedtrene­r i ØIF Arendal. Den offisielle debuten kommer tidligst i hjemmekamp­en mot Runar 19. februar. Hofstøl ledet ØIF til seier og tap i de to treningska­mpene mot Naerbø i midten av januar.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? REAGERER: Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal hadde heller valgt en lengre nedstengin­g av toppidrett­en enn å gjøre det med intervalle­r på 14 dager.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N REAGERER: Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal hadde heller valgt en lengre nedstengin­g av toppidrett­en enn å gjøre det med intervalle­r på 14 dager.
 ??  ?? UTSETTES: Serietoer ØIF Arendal får ikke møte Fyllingen i Sør Amfi kommende onsdag. Bortekampe­n mot Drammen sønda Foto: Elisabeth Grosvold
UTSETTES: Serietoer ØIF Arendal får ikke møte Fyllingen i Sør Amfi kommende onsdag. Bortekampe­n mot Drammen sønda Foto: Elisabeth Grosvold
 ??  ?? g 7. februar må også utsettes. Her er vingen Sander Løvlie Simonsen i aksjon i 33-27-seieren mot Fyllingen 9. februar i fjor.
g 7. februar må også utsettes. Her er vingen Sander Løvlie Simonsen i aksjon i 33-27-seieren mot Fyllingen 9. februar i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway