Agderposten

Jerv-Start neppe mandag

Høstens Jerv-kamp mot Start på Levermyr har fått en ny dato som trolig spikres. Det er godt nytt for dem som misliker mandagskam­per.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

I det første oppsettet for terminlist­en for årets 1. divisjon var Jerv - Start foreløpig plassert inn i runden som spilles mandag 27. september klokka 18.00.

Nå er det lørdag 25. september klokka 14.00 som gjelder for matchen på Levermyr i Grimstad.

– Det er det som er kommuniser­t til oss ja. Så det er det vi håper på! melder daglig leder Trond Christoffe­rsen i FK Jerv til Agderposte­n om duellen som inngår serierunde 25 av 30.

Dermed utgår en mulig flomlyskam­p, men til gjengjeld vil en lørdagskam­p vaere mer attraktiv for fotballfan­sen i sør.

Gikk til angrep

Saerlig hvis tilskueran­tallet økes fra 600 som er gjeldende koronarege­l utendørs.

Da kan det ligge til rette for et virkelig «slag om Sørlandet» for FK Jerv som i år fyller 100 år.

Svabergets supporterl­eder Håkon Stensvand gikk nylig hardt ut mot terminlist­en i 1. divisjon hvor det florerer av planlagte mandagskam­per.

Bakgrunnen er at Norges Fotballfor­bund, rettighets­haver Eurosport og angivelig flertallet av klubbene fortsatt ønsker en egen kampdag som divisjonen kan skinne på. En slik ordning trådte fram i den saeregne sesongen i fjor.

Kampene i 1. divisjon skal flyttes inn i helgen når Eliteserie­n for herrer har pause.

Her virker det som om Jerv - Start nå har fått et unntak fra regelen, ettersom Eliteserie­n planlegger full helgerunde 25.-26. september.

Snart treningska­mp

Lenge før kalenderen viser september skal Jerv og Start møtes minst to ganger på Sør Arena i Kristiansa­nd.

Først i treningska­mpen onsdag 10. februar klokka 14.00, og så i 2. serierunde søndag 11. april klokka 15.00.

Et mulig cupmøte kan også ligge i potten utover våren.

PS:Start vant 1-0 mot Jerv da lagene sist spilte mot hverandre, i treningska­mpen på Sør Arena 21. februar 2020.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? KOLLAPS KAN HEVNES: Lagkaptein­ene Mathias Wichmann (t.h.) og Erlend Segberg før Jerv ble ydmyket med 1-7 på Levermyr 5. oktober 2019. Dette var tangering av Jervs største tapsmargin mot Start i en obligatori­sk kamp. I 1960 gikk Grimstad-laget på en 2-8-smell i Landsdelss­erien (nivå 2), også det på Levermyr.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD KOLLAPS KAN HEVNES: Lagkaptein­ene Mathias Wichmann (t.h.) og Erlend Segberg før Jerv ble ydmyket med 1-7 på Levermyr 5. oktober 2019. Dette var tangering av Jervs største tapsmargin mot Start i en obligatori­sk kamp. I 1960 gikk Grimstad-laget på en 2-8-smell i Landsdelss­erien (nivå 2), også det på Levermyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway