Agderposten

Knut-Sigurd kunne velge mentor i The Voice

Det var saerlig én av de fire mentorene Knut-Sigurd Bygland fra Arendal ville jobbe med. Og ikke mindre enn tre av dem snudde seg da begravelse­sagenten dro til med høye toner.

- Silje Bratland Roksvåg og Mona Wikøren

– Mest nervøs er jeg for at ingen skal snu seg. Det hadde vaert litt kjipt, sa Knut-Sigurd Bygland til programled­er Øyvind Mund like før han gikk på scenen i The Voice-programmet som ble sendt fredag kveld.

34-åringen fra Arendal er sønn av begravelse­sbyrå-eier Knut R. Bygland, som har bygget opp Bygland begravelse­sbyråer. I dag er Knut-Sigurd daglig leder i Arendal begravelse­sbyrå, der han også jobber som solist.

Knut-Sigurd fortalte tidligere denne uken hvilken spesiell opplevelse det var å stå foran fire mentorrygg­er i september i fjor. Og fredag kveld fikk det norske folk omsider høre og se hemmelighe­ten han har gått og båret på i flere måneder.

Knut-Sigurd fremførte låten «Anthem» fra Chess-musikalen, og fortalte i intro-videoen at han er veldig glad i dem.

Tre snudde seg

Og det tok ikke lang tid før første mentor snudde seg etter at han begynte å synge. Overfor Agderposte­n røpet han tidligere i uken at det saerlig var to stykker han drømte om å få muligheten til å jobbe sammen med: Ina Wroldsen og Espen Lind. Saerlig sistnevnte har vaert et idol for begravelse­sagenten fra Arendal siden han var liten.

Og det var en av de to som snudde seg først. Ina Wroldsen trykket raskt på knappen og fulgte bergtatt med på arendals-artisten da han fortsatte å synge.

Da Knut-Sigurd dro til på refrenget trykket både Espen Lind og Matoma på sine knapper.

Da sangen var over fikk KnutSigurd stående applaus fra samtlige tre mentorer som hadde snudd seg. Ina Wroldsen var fra seg av begeistrin­g.

– Udiskutabe­l sangpresta­sjon

Hun ba om navn og bosted til Knut-Sigurd, og da han svarte at han var fra Arendal, kommentert­e hun raskt:

– Og der nede har de noe spesielt i melken? For en stemme!

Wroldsen fortsatte å selge seg inn som Knut-Sigurds mentor ved å fortelle at hun selv elsker musikaler og droppet lek med venner etter skolen fordi hun skulle hjem og spille ut hele andre akt av Les Misérables.

Espen Lind kommentert­e sangen og stemmen til arendalitt­en slik:

– Det er ikke ofte på The Voice at vi får høre den type stemme. Det er kult at du har lyst til å vaere med her. Det var en udiskutabe­l sangpresen­tasjon, skrøt Lind.

Matoma hadde også bare gode ord å si om Knut-Sigurd.

– Få ender opp med et slikt talent. Du skal vaere stolt av deg selv, sa han.

Vil utfordre seg selv

Deretter fikk 34-åringen fra Arendal spørsmål om hvordan han så for seg veien videre i TVprogramm­et.

– Jeg tenkte å utfordre meg selv i andre retninger, og håper å få gjøre det, svarte han.

Ikke helt uventet valgte KnutSigurd å jobbe videre med Espen Lind som mentor.

Ina Wroldsen var åpenbart skuffet etterpå, men understrek­te samtidig at hun bare var glad for at Knut-Sigurd gikk videre slik at hun fikk høre mer av stemmen hans.

Så TV-sendingen

Etter kveldens sending sier Knut-Sigurd til Agderposte­n at han synes det var veldig gøy å se programmet. Det er en stund siden programmet ble spilt inn, og Knut-Sigurd kjente på de samme følelsene som da han sto på scenen og måtte velge mentor for veien videre i programmet.

– Det gjorde inntrykk å se den fighten Ina Wroldsen ga Espen Lind på nytt. Det var vanskelig å la vaere å velge Ina Wroldsen, sier Knut-Sigurd.

Men han er fornøyd med valget han tok og er spent på fortsettel­sen.

Neste gang vi får se ham i aksjon på The Voice, blir når han skal ut i duell.

– Uten å røpe for mye, kan jeg si at jeg var veldig spent på hvordan duellen ville bli og hva slags sang jeg skulle synge. Det er jo mentorene som bestemmer det. Jeg satte min lit til at Espen Lind ville finne noe som passet, og det gjorde han.

Knut-Sigurd kan også fortelle at han hadde en god følelse med seg inn i duellen.

– Jeg håper det er noe å glede seg til, avrunder han.

 ?? FOTO: TV 2 ?? STÅENDE APPLAUS: Knut-Sigurd Bygland (34) fra Arendal fikk stående applaus fra tre av mentorene etter sin versjon av «Anthem» fra Chess-musikalen fredag kveld.
FOTO: TV 2 STÅENDE APPLAUS: Knut-Sigurd Bygland (34) fra Arendal fikk stående applaus fra tre av mentorene etter sin versjon av «Anthem» fra Chess-musikalen fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway