Agderposten

Ønsker hjelp til å fikse torgboden

-

Torgboden var opprinneli­g bygd for loddsalg. Nå ønsker genserselg­er Kaja Baust hjelp til å fiffe den opp.

Kaja Baust i Torungen design har sendt oss følgende:

Den røde torgboden ble satt opp i1983 da man fornyet torvet. Den ble gitt i gave til Sanitetsfo­reningen for salg av lodd.

Den står på Arendal kommunes tomt, og ett rom i den, cirka 2x2 meter disponeres av Arendal By til utleie for torghandel.

Toalett

Torungen design har leid denne siden 2012 og solgt gensere. Mange lokale kunder og turister fra fjern og naer har vaert innom her i løpet av disse årene.

I tillegg til det lille salgslokal­et inneholder boden et toalett som torghandle­r bruker og en bod i bakre del som Arendal kommune disponerer til utstyr for dem som jobber med å holde byen vår ren i helgene.

Boden har en fin, tidstypisk design med kobbertak som ikke trenger å fikses. Byggmester Atle Thorsen leide salgsboden med toalett under restaureri­ng av den fine bygningen over gaten som nå blant annet huser et advokatfir­ma og bymisjonen.

Kontaktet kommunen

De fikset bakre vegg. Fremdeles er det tre vegger som trenger å fikses. Boden utgjør en fin del av bybildet rundt Torvet og represente­rer epoken 1980 og fremover.

Arendal By og Torungen Design har vaert i kontakt med Arendal Eiendom i kommunen og anmodet om å fikse boden.

– Jeg ønsker å fortsette min salgsaktiv­itet på torget og søker etter noen som kunne tenke seg å bidra. Dersom noen vet hvem som tegnet dette lille huset, er jeg takknemlig for info. Torvet i Arendal fremstår i dag som en flott samlingspl­ass for arendalitt­ene, med lekeplass og vakre restaurert­e bygninger som rammer inn vår kjaere piazza.

– Nå gjenstår bare torgboden. Det er viktig at det fremdeles er salgsvirks­omhet på Torvet som gir liv og aktivitet til Arendal sentrum.

Det skriver altså Kaja Baust på sideblikk.agderposte­n.no der du finner hennes kontaktinf­ormasjon.

 ??  ?? FRA 1983: Det lille huset på Torvet i Arendal har salgslokal­e, toalett, redskapsbo­d og tre vegger som ikke er fikset opp på noen år.
FRA 1983: Det lille huset på Torvet i Arendal har salgslokal­e, toalett, redskapsbo­d og tre vegger som ikke er fikset opp på noen år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway