Agderposten

Tredoblet resultatet da hun utvidet butikken

Ann Kristin Johansen droppet planene om å utvide klesbutikk­en på Harebakken da koronaen traff Norge i mars. Så ombestemte hun seg.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Ann Kristin Johansen (t.h) nølte, men tok sjansen på å gjøre butikken sin på Harebakken større. Det betalte seg.

I sommer flyttet nemlig den veletabler­te butikken hennes Imitch inn i nye og større lokaler på Harebakken. Det bidro til at overskudde­t ble rekordstor­t.

Regnskapet fra 2020 viser nemlig at butikken fikk et resultat før skatt på hele 990.000 kroner, noe som er en tredobling fra året før. Salgsinnte­ktene var på 6,2 millioner kroner, også det en solid oppgang.

– Hovedgrunn­en til det gode resultatet er at vi utvidet butikken, det er nok det som har ført til inntektsho­ppet, sier Johansen til Agderposte­n.

14 år på Harebakken

Hun og samboeren Aasmund Rune Knutsen driver selskapet Zack AS som står bak den populaere klesbutikk­en som har holdt til på senteret på Harebakken de siste 14 årene.

– Vi hadde dialog med senterlede­ren om en utvidelse av butikken på nyåret, men da koronaen kom sa det bom stopp og vi la ting på is. Vi turte rett og slett ikke å satse på det tidspunkte­t, forklarer butikkdriv­eren.

Etter de første koronamåne­dene kom kundene sakte, men sikkert tilbake til klesbutikk­en, og da det dukket opp et ledig lokale på senteret gikk hun i ny dialog med senterlede­lsen.

– Det var en tøff avgjørelse å ta, men vi tenkte at vi ikke kunne la denne sjansen gå fra oss. Vi var nødt til å tenke langsiktig, og vi hadde stor tro på at dette kom til å snu, sier Johansen.

– Men det er ikke automatisk sånn at resultaten­e blir bedre jo større butikken er?

– Nei, absolutt ikke. For utgiftene øker også. Kundene skal ha en stor del av aeren for at vi har klart å øke som vi har gjort. Da vi åpnet den nye butikken 12. juni så ble det stor suksess og vi fikk en veldig god mottakelse. Og etter det fortsatt det bare å gå oppover, sier butikksjef­en.

Startet med dametøy

Tidligere drev Imitch kun med gutte- og herreklaer, men etter utvidelsen har de også dametøy i butikken. Johansen drar også god nytte av alle de faste kundene de har opparbeide­t seg siden oppstarten på Harebakken tidlig på 2000-tallet.

– Det er de som har gjort at vi har klart å drive godt år etter år. I tillegg synes jeg det er en fordel at vi ikke er en kjede, og dermed kan velge hvilke merker vi ønsker å ha i butikken. Er det et merke som ikke selger godt så kan vi bytte det ut med noe annet, forklarer hun, som også roser medarbeide­rne sine.

– De er dyktige og har vaert lojale i mange år. Det er viktig å nevne, sier hun.

– Hvordan ser du på fremtiden?

– Ser egentlig positivt på det. Nå har vi gjort det veldig greit selv om vi har vaert rammet av korona en god stund. Det er nok verre i Oslo enn det er her i Arendal. Vi får bare håpe det ikke blir strengere tiltak enn det har vaert, sier hun.

– Det er jo veldig mange som vil på sommerferi­e til Sørlandet. Akkurat nå er jo Arendal et av de naermeste stedene man kommer Syden, fortsetter hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GOD DRIFT: Butikksjef og eier Ann Kristin Johansen (til høyre) sammen med Janicke, som er ansatt i butikken Imitch på Harebakken.
FOTO: PRIVAT GOD DRIFT: Butikksjef og eier Ann Kristin Johansen (til høyre) sammen med Janicke, som er ansatt i butikken Imitch på Harebakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway