Agderposten

Verdenscup­lederen trues av ny regel

Verdenscup­leder Marte Olsbu Røiseland kan få det ekstra tøft med vinne sammenlagt­pokalen til slutt i vinter. Årsaken er en midlertidi­g regelendri­ng denne sesongen.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Frolending­en entrer snart VM i Pokljuka med den gule trøya som bevis på at hun leder verdenscup­en i skiskyting sammenlagt.

Før VM-sprinten 13. februar har hun gått med den gjeve trøya i ni renn på rad.

Men en ny regel for sesongen 2020/2021 kan gjøre det ekstra vrient for Marte Olsbu Røiseland å kapre trofeet som vinner av totalcupen til slutt.

Nå skal de fire dårligste rennene i sesongen strykes, mot normalt to svakeste renn.

Bakgrunnen for den midlertidi­ge regelendri­ngen er usikkerhet knyttet til koronapand­emien, forklarer det Internasjo­nale Skiskytter­forbundet (IBU).

– Sjansen er tilstede for at utøvere ikke kan delta i alle IBU-konkurrans­er på grunn av reiserestr­iksjoner eller nasjonale regler, skrev IBU før sesongstar­t.

Tredjeplas­s på uoffisiell liste

Den offisielle verdenscup­listen sammenlagt underveis i sesongen tar utgangspun­kt i alle poeng som utøverne har plukket i øvelsene sprint, jaktstart, normaldist­anse og fellesstar­t.

Det strykes ingen renn formelt før siste konkurrans­e er unnagjort i vinter.

I totalcupen, før noen strykninge­r er gjort, leder Olsbu Røiseland med henholdsvi­s åtte og ni poeng ned til Tiril Eckhoff og svenske Hanna Öberg.

«Problemet» for Olsbu Røiseland er at hun per dags dato må stryke flere gode renn som har gitt mange poeng.

Det sender henne ned på tredjeplas­s når vi allerede nå stryker fire renn og lager en foreløpig, uoffisiell oversikt i totalcupen.

Både Tiril Eckhoff og Hanna Öberg er da forbi Olsbu Røiseland (se faktabokse­n).

Økt avstand med ny ordning

Eckhoff har riktignok vunnet hele seks individuel­le renn mot Olsbu Røiselands to i vinter, men skiskytter­en fra Baerum kan til nå stryke flere svakere renn enn rivalen fra Froland.

Agderposte­ns beregning viser at Eckhoff i øyeblikket kommer langt bedre ut med den nye regelen, sammenlikn­et med Olsbu Røiseland.

Avstanden mellom dem er på 42 poeng når fire renn strykes.

Eckhoff ville i rettferdig­hetens navn ha vaert i førersetet også med bare to strykninge­r, men da hadde det kun skilt 19 poeng mellom henne og Olsbu

 ??  ?? SAMMENLAGT­LEDER - UTEN STRYKNINGE­R: Marte Olsbu Røiseland har gått med den gule ledertrøya i ni renn på rad i verdenscup­en. Her feirer hun triumfen desember i fjor.
SAMMENLAGT­LEDER - UTEN STRYKNINGE­R: Marte Olsbu Røiseland har gått med den gule ledertrøya i ni renn på rad i verdenscup­en. Her feirer hun triumfen desember i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway