Agderposten

Walle og Mevold må fjernes fra sine stillinger

- Thor Krefting Nissen Debattant

Lederen i Agderposte­n tar den 1/2 tar opp det totalt uakseptabl­e stillingsv­ernet som styreforma­nn Bjørn Walle og Nina Mevold har ved Sørlandet Sykehus.

Både Walle og Mevold lot det skure og gå med denne skandalele­gen fra Flekkefjor­d Sykehus som fikk fortsette å operere og lemleste folk da han ble overført til Sørlandet Sykehus.

Nina Mevold har erkjent at hun ved sin tiltredels­e den 1. oktober 2018 kjente til de fatale konsekvens­ene for pasientene som var operert av denne skandalele­gen. Det kan i alle fall ikke vaere noen tvil om at styreforma­nn Bjørn Walle kjente godt til skandalene rundt denne legen før Mevold ble ansatt den 1/10 2018.

Det første Walle og Mevold skulle ha gjort skulle vaert å nekte denne legen å utføre absolutt alt av operasjone­r og henvendt seg til de øverste helsemyndi­gheter og krevd at denne legen burde bli fratatt legelisens­en for evig og alltid. Istedenfor har Bjørn Walle og Nina Mevold vaert uansvarlig­e i tjenesten, og lot bare denne legen operere videre og lemleste enda flere pasienter.

Det at Nina Mevold først nå kommer med en unnskyldni­ng overfor de pasienter som er blitt lemlestet av denne legen kan man ikke ta saerlig alvorlig. Både Bjørn Walle og Nina Mevold bør stå til ansvar og få sparken fra sine stillinger.

Man kan også stille seg det spørsmålet om man ved dagens Helseforet­aksmodell, der styreforma­nnen og direktøren kun har en administra­tiv erfaringsb­akgrunn og ingen helsefagli­g utdannelse, er det rette for å lede et sykehus.

 ?? FOTO: SØRLANDET SYKEHUS ?? UANSVARLIG­E: Styreleder Bjørn Walle og sykehusdir­ektør Nina Mevold har vaert uansvarlig­e i tjenesten, og lot legen operere videre og lemleste enda flere pasienter, skriver Thor Krefting Nissen.
FOTO: SØRLANDET SYKEHUS UANSVARLIG­E: Styreleder Bjørn Walle og sykehusdir­ektør Nina Mevold har vaert uansvarlig­e i tjenesten, og lot legen operere videre og lemleste enda flere pasienter, skriver Thor Krefting Nissen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway