Agderposten

”Det er ikke over ennå”

Hva skjer? Etter at Norge stengte ned for snart ett år siden, har leserne strømmet til Agderposte­n for å få svar.

-

Vi hadde sett det komme noen dager. Danmark stengte ned. Jeg ringte kollegene mine i redaksjons­ledelsen. «Hva gjør vi nå?»

12. mars 2020 forsto vi at vi ville få danske tilstander i Norge. En pandemi med konsekvens­er vi ikke klarte å se for oss. Korona. Kohort. Covid-19. Nye ord som endret livene våre.

Vi måtte få ut nyhetene. Skaffe leserne våre informasjo­n. Samtidig måtte det praktiske på plass, i Agderposte­n som på alle andre arbeidspla­sser. Vi måtte få journalist­er ut på hjemmekont­or, slik at vi kunne kommuniser­e med hverandre og leserne uten frykt for smitte.

Som leder var jeg spent. Å lede en nyhetsreda­ksjon er som å spille inn en film hver eneste dag. Tempoet er høyt hele døgnet. Hvilke saker skal rett på nett? Hva skal med i papiravisa?

Men der stopper også sammenlign­ingen. For det vi publiserer er fakta.

12. mars 2020 innførte regjeringe­n de strengeste begrensnin­ger på vårt privatliv siden 2. verdenskri­g.

Nå gjaldt det å levere til leserne. Hvem er smittet? Hvor mange dør? Hvem har oversikten?

Koronapand­emien har vaert vår viktigste nyhetssak siden mars. Vi har skrevet om dem som måtte dø alene, og butikker som har måttet stenge. Om hvordan idretten og barneskole­ne opplever de strenge smittevern­tiltakene.

Samtidig skjer det andre ting. Vi dekker politikk. Vi følger kulturlive­t. Hva skjer med E18? Hvordan er vaeret? I Agderposte­n skal du også få lese mye mer.

I mars 2020 var jeg bekymret. Bekymret for falske nyheter, og om folk ville lete etter syndebukke­r, der de burde oppsøke fakta.

Snart ett år senere er mine bekymringe­r gjort til skamme: Leserne har strømmet til Agderposte­n for å få kritiske spørsmål, svar og for å forstå sammenheng­er.

Agderposte­n har 53.000 daglige lesere.

Det er ikke over ennå. Agderposte­n skal fortsette å holde deg informert. Om korona – og om alt det andre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway