Agderposten

Her er bilen på vei gjennom isen

Og i går var igjen biler ute på Vallesverd­fjorden.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Det var ikke før fredag formiddag at politiet fikk beskjeden om de to bilene som hadde gått gjennom isen på Vallesverd­fjorden i Lillesand torsdag kveld.

Leif Ove Saanum ved Lillesand lensmannsk­ontor fortalte fredag til Agderposte­n at det skal ha vaert snakk om tre til fem biler og 10–12 personer som befant seg ute på isen torsdag kveld. To av bilene ligger nå på 10–30 meters dyp.

Agderposte­n har fått tilgang til et bilde som viser den ene bilen på vei gjennom isen. Bileier ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor avisen.

Den ene bilen som gikk gjennom var tom. Den andre bilen hadde én sjåfør, fikk Agderposte­n opplyst fredag.

– Bilen med sjåfør skal ha prøvd å ta seg ut til den andre bilen. Da har han kjørt seg fast på et område hvor isen var dårlig og hjulet gikk gjennom isen. Personen kom seg ut av bilen i tide, opplyste Saanum til Agderposte­n da.

Lørdag har kommunen i samråd med brannvesen­et konkludert med at de to vrakene ikke utgjør en stor, akutt fare for forurensni­ng. Det er også begrenset hva kommunen får gjort av forebyggen­de tiltak på kort sikt, da det ikke er barebare å sende ut en båt til området grunnet mye is.

– Vår innstillin­g er derfor at det er de som eier bilene som er ansvarlige for å få dem opp, sier klima- og miljørådgi­ver Ånund Ettestad i Lillesand kommune til Agderposte­n lørdag.

Dersom bileierne selv ikke tar affaere innen rimelig tid, vil kommunen selv sørge for å heve de to bilvrakene. Regningen går like fullt til bileierne.

– Det er snakk om en del timer og utstyr. Det kan fort bli dyrt. Men det blir ofte dyrere om kommunen må gjøre det på egen hånd enn om bileierne finner en trygg måte å heve bilene på, påpeker Ettestad.

Hvor lang tid kommunen vil gi bileierne, kunne han ikke svare på lørdag. Vurderinge­n blir tatt fortløpend­e.

Politiet skal kjenne til identitete­n til de unge voksne som kjørte på fjorden torsdag kveld.

 ??  ??
 ?? FOTO: TIPSER ?? PÅ VEI GJENNOM: Her er den ene bilen på vei gjennom Vallesverd­fjorden. Området der ulykken skjedde ser du på bildet til høyre.
FOTO: TIPSER PÅ VEI GJENNOM: Her er den ene bilen på vei gjennom Vallesverd­fjorden. Området der ulykken skjedde ser du på bildet til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway