Agderposten

Nye biler på fjorden i går

-

I går kjørte flere biler ute på fjorden der to biler sank torsdag. Politiet advarer, mens bilførerne lover at de hadde tatt alle forbehold. Det melder Faedreland­svennen søndag.

Torsdag kveld gikk to biler gjennom isen på Vallesverd­fjorden i Lillesand og sank etter at tre til fem biler og ti-tolv personer hadde vaert utpå. De to bilene ligger nå på mellom ti og 30 meters dyp.

Og søndag fikk altså politiet melding om bilkjøring på den islagte fjorden, noen kilometer unna der to biler sank torsdag.

Politiets operasjons­leder Knut Odde bekrefter overfor Faedreland­svennen at det er tillatt å kjøre på sjøis, men fraråder det likevel.

– Det er lov å kjøre på islagt sjø, men isen kan vaere ustabil. Veitrafikk­loven gjelder også på isen, og loven sier man skal kjøre hensynsful­lt og aktsomt. I det øyeblikket noen går gjennom, må også nødetatene ut på isen og man utsetter andre for fare. Vi oppfordrer folk til å ikke kjøre på isen nå. Ha det heller trygt og greit, sier Odde til avisen.

Fevennen har vaert i kontakt med en av dem som kjørte på isen søndag. Han forteller at det ble gjort grundige forberedel­ser før de kjørte ut på isen.

– Vi brøytet en bane og målte tykkelsen på isen en rekke steder. Isen var 30 cm tykk alle stedene vi målte, sier han til avisen.

I tillegg hadde de med seg brannslukn­ingsappara­t i tilfelle det skulle begynne å brenne, samt vindusknus­ere i tilfelle de måtte ta seg ut av bilene.

– Vi er ikke til fare for noen, heller ikke for andre trafikante­r. Vi tok alle forholdsre­gler og dette var helt trygt, uttalte mannen i 20-årene til avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway