Agderposten

Bitende kulde, men bakkene var fulle

Minus fem grader, føltes som 13, viste GPS'en. På Dømmesmoen i Grimstad møtte turfolket likevel trofast opp i snøvaeret.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Snøen kom brått på kommunen, så skiløypene var ikke kjørt opp på det populaere utfartsste­det i Grimstad søndag.

Manglende skiløyper stanset verken akere, skiløpere eller de som bare var ute og gikk på beina.

– Vi har vaert i akebakken, forteller pappa Andreas Lundberg med døtrene Jenny (5) og Ida (6) på kjelken.

Jentene forsikret at de ikke frøs etter et par runder utfor på kjelken.

Årets første skitur

Litt lenger ned i løypa går Kim Emrick Hansen Senumstad (12) og Vanessa Pedersen (12) på ski.

– Dette er første runde og vi skal gå mange runder. Det er kjempegøy å gå på ski, forsikrer de to entusiaste­ne som har ski på beina for første gang i år.

Ugne Velickaite (12) er ute med hunden sin Mella for første gang på ski. Mella er litt engstelig, men Ugne forsikrer at den to år gamle rhodesian ridgebacke­n ikke fryser.

Grille pølser

Vennegjeng­en Benedicte og Henriette Rasmussen, Morten Klaeboe, Amalie Hinge og Dag Magnus Sørlie er på vei til et sted hvor de kan ake og tenne bål slik at de kan grille pølser.

– Vi er ikke helt sikre på hvor vi skal, om det blir akebakken eller kanskje skøytebane, hvis det er noen på tjenna her, sier Benedicte.

Gjengen har med seg både kjelker og akebrett. Morten drar en sekk med ved på sin kjelke. Denne gjengen hadde tenkt å bli ute i skogen en stund.

Like ved hundeparke­n aker Emilie (9) og mamma Siw Resvik på et lite rumpebrett.

– Resten av gjengen vår er i hundeparke­n. Men vi ville skli, forteller mamma.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? PÅ VEI HJEM: Andreas Lundberg drar døtrene Jenny (5) og Ida (6) etter at de har vaert i akebakken på Dømmesmoen søndag.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD PÅ VEI HJEM: Andreas Lundberg drar døtrene Jenny (5) og Ida (6) etter at de har vaert i akebakken på Dømmesmoen søndag.
 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? HUND PÅ TUR: 12 år gamle Ugne Velickaite forsøkte for første gang å gå på ski sammen med sin to år gamle ridgeback Mella.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD HUND PÅ TUR: 12 år gamle Ugne Velickaite forsøkte for første gang å gå på ski sammen med sin to år gamle ridgeback Mella.
 ??  ?? FULL FART: Emilie Resvik (9) i full fart utfor bakken på Dømmesmoen. Rumpebrett­et fikk ikke maksimal fart i løssnøen, så
FULL FART: Emilie Resvik (9) i full fart utfor bakken på Dømmesmoen. Rumpebrett­et fikk ikke maksimal fart i løssnøen, så
 ??  ?? FØRSTE SKITUR I ÅR: Kim Emrick Hansen Senumstad (12) og Vanessa Pedersen.
FØRSTE SKITUR I ÅR: Kim Emrick Hansen Senumstad (12) og Vanessa Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway