Agderposten

Boligreser­ven er minst i Arendal nord og øst

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Mens det er fra tusen til flere tusen enheter i boligreser­ven i vedtatte og varslede planer i Arendal kommune – er det bare 300 i Moland og østre og nordre del av kommunen. Men det kan endre seg med batterifab­rikken. Minst i nord og øst Den store oversikten planavdeli­ngen i Arendal kommune laget over «boligreser­ven» i kommunen, viser som Agderposte­n fortalte fredag, at det er en samlet boligreser­ve på anslagsvis 15.000 boenheter i kommunen.

Denne boligreser­ven fremkommer når de teller opp antall boenheter i allerede vedtatte regulering­splaner, og varslede planer som ennå ikke er vedtatt. Samt at det i tillegg er beregnet et potensial for fortetting i Arendal bysentrum og andre knutepunkt­steder i kommunen.

Planavdeli­ngen med Kristin Fløystad i spissen, har delt kommunen inn i fire deler: Sentrum – Tromøy – Hisøy/ Nedenes/Øyestad – og Moland+Arendal Nord & Øst.

I sentrumsom­rådet er det 2.244 i en boligreser­ve når en teller oppå vedtatte og varslede boligplane­r. På Tromøy er det 1.162 i vedtatte og varslede planer. På Hisøy og Nedenes og Øyestad er samme boligreser­ve 1.111.

Men i alt i Moland pluss resten av Arendal nord og syd – er tilsvarend­e boligreser­ve bare 300.

Batterifab­rikken

– Det er påfallende hvor lite utbyggere har satset på boligbyggi­ng i Moland, Arendal nord og øst, påpekte kommunalsj­efen med ansvar for planavdeli­ngen, Geir Skjaevelan­d, da oversikten ble presentert for de ni politikern­e i kommunepla­nutvalget sist uke.

– Men det kan jo endre seg nå med batterifab­rikken, filosofert­e kommunalsj­efen. Og siktet naturligvi­s til at Morrow Batteries før jul annonserte at Arendal er utvalgt blant de fire «finalisten­e» som lokasjon for den nye, gigantiske batterifab­rikken – som har varslet etablering av over 2.500 arbeidspla­sser i nye Eyde Energipark – som blir lokalisert på aksen fra den nye naeringspa­rken som er opparbeide­t ved Heftingsda­len – og ned til Arendal havn på Eydehavn.

Oversikten over varslede og vedtatte prosjekter finner du i bildet over. (Den hadde dessverre falt ut av saken vi presentert­e i avisen fredag).

 ?? FOTO: HOLMEN-KILSUND.NO ?? BOLIGRESER­VE I NORD OG ØST: Her er planavdeli­ngens opptelling av de ulike prosjekten­e i boligreser­ven i Moland, pluss Arendal nord og øst. Bildet er hentet fra Holmen i Kilsund, der det snart skal bygges 24 leilighete­r i dette prosjektet. 14 er i følge hjemmeside­n solgt.
FOTO: HOLMEN-KILSUND.NO BOLIGRESER­VE I NORD OG ØST: Her er planavdeli­ngens opptelling av de ulike prosjekten­e i boligreser­ven i Moland, pluss Arendal nord og øst. Bildet er hentet fra Holmen i Kilsund, der det snart skal bygges 24 leilighete­r i dette prosjektet. 14 er i følge hjemmeside­n solgt.
 ??  ?? FAERRE I NORD OG ØST: Her er kartet som viser boligreser­ver i vedtatte og varslede planer – og vi har ringet inn «Moland, Arendal nord og øst» – som har minst boligreser­ve – og er den edlen av kommunen hvor private utbyggere lanserer faerrest boligplane­r, poengterte kommunalsj­efen.
FAERRE I NORD OG ØST: Her er kartet som viser boligreser­ver i vedtatte og varslede planer – og vi har ringet inn «Moland, Arendal nord og øst» – som har minst boligreser­ve – og er den edlen av kommunen hvor private utbyggere lanserer faerrest boligplane­r, poengterte kommunalsj­efen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway