Agderposten

Skal bruke millioner på baneopprus­tning

Idrettsanl­egg sliter i Grimstad. Nå legges det av millioner av kroner til opprustnin­g av både kunstgress­og friidretts­banen på Levermyr stadion.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Det fremkommer i Plan for idrett og fysisk aktivitet 2021– 2024 i Grimstad kommune.

Fra før er det kjent at det er lagt inn i budsjettet for i år at det endelig skal tas grep på kunstgress­banen på Levermyr. Den utskjelte banen skal skiftes ut – en jobb kommunen har satt av 6,5 millioner kroner til i årets budsjett.

For 2023 har Sørild Friidretts­klubb planer om å søke stafettNM til Grimstad – hvilket brukes som insentiv, sammen med hyppig bruk, for å sende Levermyrs friidretts­anlegg oppover prioritets­lista i kommunen. Det er i tillegg gitt grønt lys for etablering av en Tuftepark på Levermyr.

Nytt topplag

Det planlegges at friidretts­banen skal utbedres neste år. Endelig vedtak av planene skjer i kommunesty­ret neste uke. Dermed går det mot en kraftig opprustnin­g av idrettsanl­egget i Grimstad de neste årene.

– Det trengs, kommentere­r Sølvi Meinseth i Sørild.

– Dagens topplag hadde nok ikke blitt godkjent av forbundet til større mesterskap, tilføyer hun, og sikter til mange sprekker på løpebanen.

I tillegg har asfalt under dekket i hoppgropa knekt.

Bygartner i Grimstad kommune, Rolf Inge Pettersen, opplyser til Agderposte­n at det er topplaget på løpebanen som skal skiftes.

– Den hadde hatt godt av det, så vi ser for oss å sette i gang med det neste år, sier Pettersen.

Å legge nytt topplag vil vaere en rimeligere jobb enn å bytte selve toppdekket av tartan, men Pettersen og kommunen har foreløpig ikke fått noe prisanslag.

Løpebanen på Levermyr er for mange en fast treningsar­ena, men i 2020 ble bruken betrakteli­g større ettersom treningsse­ntrene ble stengt som følge av koronapand­emien.

I tillegg trekker klubben fram slitasje fra anleggsarb­eidet i forbindels­e med byggingen av tribunen på Levermyr.

– Det er et anlegg som stadig får nye brukere. Det håper vi fortsetter. Jeg er imponert over folk som kommer både tidlig og seint, lørdag og søndag, til Levermyr for å løpe, skryter Pettersen.

6,5 millioner

Han gleder seg over at det nå «går rette veien» for anlegget.

Ballen har så smått begynt å rulle for kunstgress­banen på Levermyr.

Pettersen opplyser at kommunen har satt av 6,5 millioner kroner i årets budsjett for å fikse opp i de enorme problemene banen har skapt.

– Vi har et greit budsjett til å bytte dekket på banen. Så får vi se hvor mye grunnarbei­d vi kan gjøre. Vi har sett for oss drenering på kantene så vannet kan bli transporte­rt vekk, med godt fungerende grøfter. Fallhøyden på banen blir viktig for at det blir nok fall ut til sidene. Men dette blir noe vi må diskutere med leverandør etterhvert, forklarer han.

Status på saken nå er at kommunen har sendt søknad om spillmidle­r for banen, før arbeidet etterhvert legges ut på anbud.

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? SKIFTES TIL NM: Det planlegges å bytte ut topplaget på løpebanen på Levermyr neste år, før Sørild FIK vil søke om stafett-NM i 2023.
FOTO: ALEXANDER NUPEN SKIFTES TIL NM: Det planlegges å bytte ut topplaget på løpebanen på Levermyr neste år, før Sørild FIK vil søke om stafett-NM i 2023.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? FAEL: Kunstgress­banen på Levermyr er preget av hull og kraftige ujevnheter.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN FAEL: Kunstgress­banen på Levermyr er preget av hull og kraftige ujevnheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway