Agderposten

Vil ha regjeringe­n med på å redde Gullknapp

Opposisjon­sleder Gro Bråten (Ap) vil ha fylkesordf­øreren til å invitere regjeringe­n med på en redningsak­sjon for Gullknapp.

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

På neste fylkesting den 16. februar, spør hun fylkesordf­ører Arne Thomassen, H, om hva det betyr for flyskolen og de andre aktivitete­ne på Gullknapp dersom de ikke klarer å ha driftsbema­nning.

120 studenter

Bråten minner om at Gullknapp Aerial Center er et spennende senter for opplaering i bruk av droner, flyskole med 120 studenter og en flyplass.

– Arendals Fossekompa­ni har vaert sentrale i oppbygging­en av området og spesielt flyplassen. Nå har de signaliser­t, senest i avisa 9. januar, at de ikke lenger kan ta så stort ansvar, og ber andre aktører komme på banen, skriver Bråten.

Hun minner om at Agder har ambisjon om å bli den første elektriske regionen i Norge.

– Flyplassen og området blir viktig i forhold til utvikling av elektriske fly, opplaering i bruk av droner for politiet, ambulanset­jenester og frakt av varer, påpeker hun.

Viktig for Østre Agder

Bråten minner om at Østre Agder har stort behov for utvikling av arbeidspla­sser og slik sett er Gullknapp flyplass og Aerial Center en viktig del av utviklings­muligheten­e i området innenfor nye grønne naeringer og industri.

– Dette er en lokaliseri­ng som kan vaere med å bidra til at Agder når de målene som er satt for klima og miljø, påpeker Bråten

Hun viser til oppslag i Agderposte­n sin har skrevet at det er behov for 12–15 millioner til drift av flyplassen.

– Agder fylkeskomm­une sin støtte i dag er på 2.2 millioner. Det må derfor flere aktører på banen dersom dette skal bli baerekraft­ig. Arendals Fossekompa­ni sier at dersom de ikke får støtte, må servicetil­bud stenges ned. Flyplassen blir åpen, men uten driftsbema­nning, skriver Bråten i interpella­sjonen.

Kan miste studietilb­ud

Hun spør fylkesordf­øreren hvilke refleksjon­er han gjør seg dersom østre del av Agder risikerer å miste et studietilb­ud på høyskoleni­vå på grunn av manglende finansieri­ng.

Videre ber hun fylkesordf­øreren ta initiativ til et møte med regjeringe­n for å se om staten har mulighet til å bidra i denne kritiske fasen for flyplassen.

Hun ber også fylkesordf­øreren ta initiativ til et møte med sentrale kommuner, spesielt Arendal og Froland, og naeringsli­vet for å se hvilke muligheter som finnes i regionen for å støtte opp om den videre driften av flyplassen.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? TRENGER PENGER: Gullknapp flyplass i Froland trenger mellom 12 og 15 millioner kroner for å oppretthol­de driften.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N TRENGER PENGER: Gullknapp flyplass i Froland trenger mellom 12 og 15 millioner kroner for å oppretthol­de driften.
 ?? FOTO: ARBEIDERPA­RTIET ?? BER OM HJELP: Opposisjon­sleder Gro Bråten fra Ap spør fylkesordf­ører Arne Thomassen, H, ta initiativ til et møte med regjeringe­n for å sikre Gullknapp statsstøtt­e.
FOTO: ARBEIDERPA­RTIET BER OM HJELP: Opposisjon­sleder Gro Bråten fra Ap spør fylkesordf­ører Arne Thomassen, H, ta initiativ til et møte med regjeringe­n for å sikre Gullknapp statsstøtt­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway