Agderposten

I kulturhus kan det sitte 200 personer – bare 10 her

-

Vi må akseptere at smittevern­regler blir urimelige når beslutning­ene må tas raskt. Etter så lang tid er det forståelig at kirkens ledere er utålmodige.

* Restriksjo­nene for landets kirkerom har nesten fått et komikkens skjaer over seg.

* Det er krevende å forstå at kulturhus fortsatt kan samle 200 personer, mens det maks kan sitte 10 personer i Nidarosdom­en. Eller Trefoldigh­etskirken eller Grimstad kirke, for den del.

* Ekstra vanskelig ble det på Østlandet da alarmen gikk for det muterte koronaviru­set og kirkene ble helt stengt. Kirkeromme­ne ble heller ikke omfattet av de lettelsene som ble gjort for Vinmonopol­et, enkeltståe­nde butikker, bibliotek og svømmehall­er. * Blant sindige ledere i Den norske kirke er tålmodighe­ten på bristepunk­tet:

* – Skal vi ha vielser på Hennes & Mauritz eller i kirken? spurte Oslo-biskop Kari Veiteberg i NRKs debattprog­ram Dagsnytt 18 i forrige uke. Det er godt å se at Den norske kirke har ledere som kan matche naeringsli­vets og handelsnae­ringenes tydelige talsperson­er når det trengs.

* – Vi er livsnødven­dige for mange. Vi er like viktige for folk som trenger trøst og åndelig påfyll som en bensinstas­jon, sa Veiteberg.

* Hos KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk Oslo-biskopen lite annet enn forståelse.

* Det kan ikke vaere enkelt for Ropstad å forsvare at skillet skal gå mellom fastmonter­te stoler og store kirkers aerverdige benkerader. Eller forklare hvorfor trossamfun­nenes samvittigh­etsfulle ledere ikke kan tiltros like god smittevern­disiplin som ansatte på en bensinstas­jon. Det burde ha vaert rikelig med tid nå til å luke ut urimelighe­ter i smittevern­regimet.

* Ropstad fremstår tydeligere som håndhever av restriksjo­ner enn minister med ansvar også for tro og livssyn. Når han ikke klarer å få gjennomsla­g for fornuftige tilpasning­er på vegne av sine kjernevelg­ere i Den norske kirke, er det vanskelig å se hvordan Ropstad skal klare å få KrF over sperregren­sen.

 ?? FOTO: ELINE STORSAETER ?? GOD PLASS: Det var historisk tomt i Trefoldigh­etskirken i Arendal julaften. Det er det fortsatt. Det er vanskelig å skjønne hvorfor flere skal kunne samles i kulturhus enn store kirkerom.
FOTO: ELINE STORSAETER GOD PLASS: Det var historisk tomt i Trefoldigh­etskirken i Arendal julaften. Det er det fortsatt. Det er vanskelig å skjønne hvorfor flere skal kunne samles i kulturhus enn store kirkerom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway