Agderposten

– Hvis låta går videre, er vi to tromøygeit­er i finalen

Artist og låtskriver Bjørn Olav Edvardsen fra Tromøy dukker opp i årets siste MGP-delfinale.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

– Jeg er med «behind the scenes». Det er første gangen jeg er med i Melodi Grand Prix. Jeg er ydmyk og stolt, forteller Edvardsen til Agderposte­n.

Edvardsen debuterer i år som låtskriver i Melodi Grand Prix, på bidraget til MGP-finalist Erika Dahlen under artistnavn­et IMERIKA. Ben Adams, kjent fra A1, og Morten Franck er også med i låtskriver­teamet.

Låten «I Can’t Escape» er en ballade om levd liv og kjaerlighe­t.

Raylee, også fra Tromøy, er allerede videre til finalen 20. februar.

– Hvis låten til Erika går videre, så er vi jo faktisk to tromøygeit­er med i finalen. Én på scenen, og en bak, forteller Edvardsen.

– Trangt nåløye

Edvardsen var finalist i Idol i 2005, kom langt i The Voice i 2015. Han har jobbet aktivt med musikk og andre artister de siste 16 årene. Nå handler alt om å gi unge talenter plass.

– Jeg er jo en fyr som liker å ha mange jern i ilden. Men nå synes jeg det er ekstra gøy å løfte andre musikere opp og fram.

– Du vil ikke stå på MGPscenen selv?

– Det er et trangt nåløye å komme gjennom. Det skal vaere rett låt, rett artist og rett tidspunkt. Dette er Erikas «moment». Dessuten syntes jeg det er utrolig spennende å få lov til å vaere med på starten av karrieren til en ny, ung og dyktig artist. Jeg legger absolutt ikke skjul på at jeg drømmer om å vaere med, sier han lurt.

Mangfold

– Vi trenger moro og underholdn­ing. Saerlig nå som vi har mange grå dager i tiden vi lever i. MGP er mangfold og farger, og det skaper engasjemen­t. Så nå gleder vi oss veldig til Erika står på scenen … Men det er klart at jeg heier veldig på Raylee også!

 ?? FOTO: TV2 ?? DELTOK I THE VOICE: Bjørn Olav Edvardsen fra Arendal deltok på The Voice i 2015. Lørdag er han klar for Melodi Grand Prix.
FOTO: TV2 DELTOK I THE VOICE: Bjørn Olav Edvardsen fra Arendal deltok på The Voice i 2015. Lørdag er han klar for Melodi Grand Prix.
 ?? FOTO: MARIANNE M. HOVDEN ?? MGP-SIRKUS: Lørdag 13. januar er det duket for siste delfinale, og på låtskriver­benken er lokale Bjørn Olav Edvardsen fra Tromøy.
FOTO: MARIANNE M. HOVDEN MGP-SIRKUS: Lørdag 13. januar er det duket for siste delfinale, og på låtskriver­benken er lokale Bjørn Olav Edvardsen fra Tromøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway