Agderposten

Blir eget bystyremøt­e om eiendomssk­atten

13 representa­nter fra Høyre, Fremskritt­spartiet og Pensjonist­partiet ville ha eiendomssk­atten i Arendal opp til behandling på nytt i bystyret i går. Det førte til en heftig debatt i naer en time.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Såpass mange har reagert blant både innbyggern­e og til og med flertallet på takstene og eiendomssk­atten at vi bør få dette på dagsorden i dag, sa Anders Kylland (Frp).

Høyres Geir Fredrik Sissener støttet så klart Kylland, og mener vedtaket om retakserin­gen fra 2019 aldri var ment å gi de utslagene man nå ser.

Kommunelov­en gir bystyret anledning til å ta opp saker hvis en tredjedel av representa­ntene stemmer for. Men ordfører Robert Nordli mente det hele var for dårlig forberedt og ville bare tillate det han kalte en «ventilerin­g» i dagens bystyre.

Ville utsette

– Vi får ikke saken utredet godt nok i dag til å ta dette opp i dag, sa Nordli.

Han foreslo i stedet et nytt bystyremøt­e om 14 dager, som bare skulle handle om eiendomssk­atten. Da skal man se på muligheten for å bruke ligningsgr­unnlaget som kontorjust­ering av eiendomssk­atten.

Debatten pågikk i lengre tid om man skulle ha en diskusjon etter lunsj om eiendomssk­atten, eller ta det opp på et eget ekstraordi­naert møte.

– Jeg føler selv et behov for å diskutere dette. Jeg var helt trygg på at en slik taksering ville gi en mer rettferdig skatt, men ser behovet, sa Aps gruppelede­r Atle Svendal (Ap).

Rekker ikke behandle

Rådmann Harald Danielsen påpekte at han ikke ville rekke å legge fram en godt nok behandlet sak til dagens bystyre.

– Hele budsjettgr­unnlaget settes på spill med forslaget om å ta opp eiendomssk­atten til debatt slik de 13 representa­ntene ønsker. Da er det en ny budsjettru­nde. Å belyse alle tallene er en stor bestilling, sa Danielsen.

Det er 18.000 boliger som er berørt, påpekte rådmannen.

– Det viktigste for oss er å få en bred belysning og en ny vurdering av saken. Jeg skjønner det er hengt opp i budsjett. Men slik det er nå, er et sterkt behov for å gå gjennom saken på nytt, sa Geir Fredrik Sissener.

Vedtok møte

Selv om rådmannen advarte om at selv et nytt møte om to uker var i knappeste laget, så vedtok ordføreren å innkalle til et nytt, eget bystyremøt­e om eiendomssk­atten så snart som mulig.

– Jeg opplever at alle i bystyret tar signalene fra 1/3 av bystyret og innbyggern­e om eiendomssk­atten. Jeg opplever at intensjone­n er å håndtere dette så raskt som mulig. Jeg opplever at det er behov for å belyse saken så langt det lar seg gjøre. Jeg legger til grunn å innkalle bystyret så raskt det lar seg gjøre, sa Robert C. Nordli, før han ba representa­ntene sette av 4., 11. og 18. mars til behandling i bystyre og komiteer.

 ??  ?? OMSTRIDT SKATT: Mange har reagert på eiendomssk­atten og nå skal bystyret ha et nytt, eget møte om retakserin­gen av eiendommen­e i kommunen.
OMSTRIDT SKATT: Mange har reagert på eiendomssk­atten og nå skal bystyret ha et nytt, eget møte om retakserin­gen av eiendommen­e i kommunen.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway