Agderposten

Dagny-hyllest, kommentars­torm og lynraskt nødlån

Buss- og drosjeeier Inge Viktor Olsen sto frem med sin private koronakris­e. Den enorme oppmerksom­heten det medførte i sosiale medier brakte ham rett inn i NRKs lørdagsund­erholdning.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Den norske popstjerne­n Dagny var gjest i «Kåss til kvelds», og fremførte sammen med programled­er Markus Neby en såkalt ode til dem som kommer med positive kommentare­r på internett. Se og hør hyllesten på agderposte­n.no.

Den samme uken fortalte Agderposte­n om Inge Viktor Olsen som hadde solgt hus, biler og andre eiendeler for over 6 millioner kroner for å redde buss- og drosjesels­kapet sitt fra pandemi-krasj.

Historien gikk landet rundt, og Grimstad-mannen ble overøst av støttende SMS-er og heiarop i kommentarf­eltene på internett.

Inge Viktor ble hyllet av blant andre Evald, og på den måten plutselig en del av sangtekste­n til popkjendis­en Dagny i det populaere programmet på NRK1.

Dermed tok oppmerksom­heten av på ny, og mobilen til den smilende bussjåføre­n glødet igjen.

Han tror han samlet må ha fått flere hundre SMS-er og kommentare­r etter all viraken.

– Det med Kåss til kvelds var spesielt. All støtten varmer veldig i en situasjon der jeg prøver å overleve. Jeg føler at det jeg gjorde var riktig. Det var jo bare biler og hus jeg kvittet meg med. Det kan jeg kjøpe meg igjen en annen gang, sier 60-åringen med et smil.

Inge Viktor tror at det å selge egne eiendeler fremfor å parkere buss og drosjer i skifterett­en gjorde at omgivelsen­e viser ham så mye tillit og støtte.

– Ingen skjønner egentlig at jeg ville selge alt. Det hadde vaert mye enklere å slå seg konkurs. Men jeg ville ikke det. Nå har DNB, etter en mail og rask saksbehand­ling, lånt meg en halv million, slik at jeg kan betale regningene mine. De stoler på meg. Jeg skal hode hodet over vannet. For snart løsner det, sier han optimistis­k.

Kanskje var bussturen med alpinhungr­ige elever til Gautefall forrige fredag et startsigna­l i så måte. Da hadde han sitt første oppdrag på fem måneder.

Tre minibusser og to store busser har stått uvirksomme i hele denne perioden.

Inntektssv­ikten siden korona-utbruddet i mars i fjor utløste det radikale salgs-grepet.

Har omsatt for 8.700 kr

– Hvor mye har busselskap­et ditt omsatt for så langt i år?

Inge Viktor ler høyt, og svarer så kontant:

– Det er flaut. Bare 8.700 kroner. Det var inntekten min fra bussturen til Gautefall.

Han sper på oppdragstø­rken ved å leie seg ut som anleggsmas­kinfører.

Og snart skal Grimstadma­nnen også kjøre taxi på Hovden, Jerv-spillerne til 1. divisjons-kamper og melkebilen til Jaeren.

– Jeg griner ikke. Nå kommer koronavaks­inen for fullt. Dette er en overgang til det bedre. Det kan ikke bli verre enn det har vaert. Kanskje får turbilnaer­ingen etter hvert også litt hjelp av myndighete­ne. Jeg må tro på at alt snur seg. Jeg gir ikke opp, fastslår Inge Viktor Olsen.

 ?? FOTO: FAKSIMILE ?? SANG OM INGE: Popstjerne­n Dagny sang om Inge Viktor Olsen i «Kåss til kvelds».
FOTO: FAKSIMILE SANG OM INGE: Popstjerne­n Dagny sang om Inge Viktor Olsen i «Kåss til kvelds».
 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ?? ENORM STØTTE: Grimstad-mannen Inge Viktor Olsen solgte unna eiendeler for å redde livsverket sitt. Han fortalte sin historie i Agderposte­n, og har i ettertid fått enormt mye støtte.
FOTO: PÅL YNGVE BERG ENORM STØTTE: Grimstad-mannen Inge Viktor Olsen solgte unna eiendeler for å redde livsverket sitt. Han fortalte sin historie i Agderposte­n, og har i ettertid fått enormt mye støtte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway