Agderposten

Nye inn i T5s gamle lokaler

Når T5 har flyttet ut av et av byens eldste hus på Teaterplas­sen, flytter Enter FRI inn.

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Arendal Eiendom KF som eier huset, krever ikke leie, men vedlikehol­det må leietaker Kirkens Bymisjon stå for. Og nå har de satt inn støtet for nok et prosjekt.

Enter FRI er et tilbud til dem som har vaert i rusbehandl­ing eller kommer fra soning. Det ledes av Lene Gunnarson som samarbeide­r tett med kommunens tilbud Aktivitet Voksne, hvor Jack Fredriksen er ansatt av kommunen og bruker mye arbeidstid i Arendal Gatefotbal­l og altså Enter FRI.

Pusser gulv

Og nå er gjengen som benytter Enter FRI i full gang. Det gamle huset er tømt, og der var det ikke lite som var samlet etter kvart århundre som T5-senter. Dugnadsive­ren lever i beste velgående. Det durer i pussemaski­n over skjeve gulv og støvet står rundt Marius Farstad. Linda Hornstuen som selv har en fortid med rus, er også en del av teamet som driver tilbudet. Hun skraper av eldgammelt lim og filt fra tregulvene som igjen skal fram i dagen etter årtier i mørke under tykk linoleum.

– Her får vi altså vårt eget sted. Det er mye jobb, men kommer til å bli veldig bra. Alt er skakt og skjevt her, men dette huset har også en sjarm som du aldri kan få i nye hus, sier en veldig fornøyd Lene Gunnarson.

I løpet av våren

Selv om Enter FRI har en rekke aktivitete­r utendørs, er det også veldig nyttig med egne lokaler.

– Vi tar ikke alt på en gang, men satser på at kan bruke lokalene i løpet av våren, sier Lene Gunnarson. Hun forteller fornøyd at nok en gang får de bistand fra forretning­sdrivende som denne gang gir maling og utstyr både gratis og til svaert reduserte priser.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? GLEDER SEG: Leder for Enter FRI, Lene Gunnarson, gleder seg til de kan flytte inn i gamle T5 på Teaterplas­sen.
FOTO: TORE ELLINGSEN GLEDER SEG: Leder for Enter FRI, Lene Gunnarson, gleder seg til de kan flytte inn i gamle T5 på Teaterplas­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway