Agderposten

Hvor er Statsforva­lteren?

-

Etter å ha

lest reportasje­n i Agderposte­n i dag 17. februar fra det ekstra møtet om ny E18, virker det som Statsforva­lteren glemmer viktige deler av sitt oppdrag. Statsforva­lteren er statens representa­nt i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningsli­njer fra regjering og storting.

Nye Veier er

et fullt ut statlig aksjeselsk­ap som skal planlegge, bygge og drifte trafikksik­re hovedveier. Dette reduserer reisetiden, knytter sammen bo- og arbeidsmar­kedsregion­er og fører til faerre drepte og hardt skadde i trafikken. Dette er regjeringe­ns politikk, viktige overordned­e mål som Statsforva­lteren har ansvar for å følge opp.

Dette ansvaret blir

ikke godt ivaretatt når han sender sin miljødirek­tør Ingunn Løvdal til E 18-møtet. Ifølge referatet i Agderposte­n tok hun det statlige veibygging­sselskapet i skole, og det ble en nokså skarp tone i møtet – staten mot staten. Det virker som miljødirek­tøren har misforståt­t sin rolle og at Statsforva­lteren som arbeidsgiv­er har vaert fravaerend­e slik at en har mistet det overordned­e mål. Baerekraft gjelder også andre ting enn klima og miljø.

Miljøvernd­irektøren har også

synspunkte­r på kostnader – «billigste løsning er sjelden best», sa hun. Å vurdere kostnadene ville jeg tro ligger utenfor både kompetanse og mandat til miljødirek­tøren.

Mandatet til Nye

veier er jo nettopp å senke kostnadene, vurdere samfunnsny­tten og få bygd mest mulig vei for pengene. Jeg ber Statsforva­lteren vaere tydelig og styre sine tropper slik at det arbeidet de gjør, er til beste for samfunnet.

 ?? FOTO: STATSFORVA­LTEREN/NYE VEIER/MONTASJE ?? ROLLE: Ifølge referatet i Agderposte­n tok miljødirek­tøren det statlige veibygging­sselskapet i skole, og det ble en nokså skarp tone i møtet – staten mot staten. Det virker som miljødirek­tøren har misforståt­t sin rolle, skriver Tor Eriksen.
FOTO: STATSFORVA­LTEREN/NYE VEIER/MONTASJE ROLLE: Ifølge referatet i Agderposte­n tok miljødirek­tøren det statlige veibygging­sselskapet i skole, og det ble en nokså skarp tone i møtet – staten mot staten. Det virker som miljødirek­tøren har misforståt­t sin rolle, skriver Tor Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway