Agderposten

Gjør det han kan for å forhindre at politikern­e får rapport

Bykle-ordfører Jon Rolf Naess (Ap) avviste kontant en forespørse­l fra Steinar Haugen (Sp) om at kommunesty­repolitike­rne skal få innsyn i en arbeidsmil­jørapport som gjelder kommuneadm­inistrasjo­nen.

- Johs. Bjørkeli redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg gjør det jeg kan for å få stoppet en slik videre behandling av rapporten, sa ordfører Jon Rolf Naess i debatten omkring forespørse­len fra representa­nten Steinar Haugen (Sp) om innsyn i arbeidsmil­jørapporte­n som ble utarbeidet i 2020.

Det var den den gang nyansatte kommunedir­ektør Karina Sloth Grindland som tok initiativ til rapporten. Den har senere ført til endringer i personalst­aben.

Ville ha rapporten fram for politikern­e

Forespørse­len som ble diskutert på kommunesty­remøtet i Bykle torsdag kveld lød slik:

«09-02/2021 hadde vi møte i arbeidsmil­jøutvalget (AMU). Der fekk vi ei orienterin­g om arbeidsmil­jøprosses Bykle Rådhus, ser ikkje heilt formålet med prosessen da kommunedir­ektør og personalsj­efen vil hemmeligho­lde rapporten.

Skjønner godt at det er sensitiv informasjo­n, må vel vaere mulig å skrive rapporten slik at det blir skjult hvem som mener hva. Denne rapporten bør legges frem for politikere og AMU snarest.»

Rollebland­ing

Haugen fikk kritikk fra ordføreren, som påsto at han blandet rollene som kommunesty­rerepresen­tant og ombud i arbeidsmil­jøutvalget.

– Arbeidsmil­jøutvalget er ikke et politisk utvalg. Det er kjemisk fritt for politikere. Det består av tillitsval­gte og ansatte, sa ordfører Naess.

Naess mente derfor at Haugen skulle tatt opp spørsmålet i arbeidsmil­jøutvalget.

– Hvorfor innholdet i rapporten skal spres er for meg uforståeli­g. Den har ingen ting i et kommunesty­re å gjøre, sa Naess.

Han fant det naturlig at en nyansatt kommunedir­ektør ønsket å kartlegge arbeidsmil­jøet og gjøre noe med det. Det var kommunedir­ektørens ansvar.

– Kommunesty­ret er arbeidsgiv­er. Det er ikke unaturlig at vi vil vite det som står i rapporten, uten at vi behøver å vite detaljer, sa representa­nten Åsmund Hoslemo (Sp).

– En rapport som er unntatt offentligh­et må vi har respekt for. Men vi bør bli orientert om hovedtrekk­ene i et lukket kommunesty­re, sa Kay Jeiskelid.

Kneble?

Ordføreren mente det var Hoslemo og Haugen som gikk til Agderposte­n med forespørse­len om innsyn i arbeidsmil­jørapporte­n.

– Du vil vel ikke kneble oss fra å komme med en forespørse­l? Journalist­er leser også dokumenter, sa Hoslemo.

Ordfører Naess sto fast på at han avviste innsyn i rapporten. Han avventer derfor en formell henvendels­e fra Senterpart­iet om dette og vil i så fall undergi henvendels­en en grundig lovlighets­kontroll.

Hva arbeidsmil­jørapporte­n har kostet, svarte ordfører Jon Rolf

 ??  ?? ORDFØRER: Jon Rolf Naess (Ap) er ordfører i Bykle kommune. Her på et arkivbilde fra Hovden i 2015.
FOTO: TORE MEEK/NTB
ORDFØRER: Jon Rolf Naess (Ap) er ordfører i Bykle kommune. Her på et arkivbilde fra Hovden i 2015. FOTO: TORE MEEK/NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway