Agderposten

«Jeg skal drepe du, dattera di, mora di og alle sammen»

De hadde rykket ut til Grimstadma­nnen fordi han ødela gjenstande­r hjemme hos sin mor. Han ble ikke mildere stilt da politiet la hånd på ham.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Det var natt til en høstdag i fjor. Politiet var på et annet oppdrag i Grimstad-området da meldingen kom «om at sønnen i huset hadde gått amok». Han skulle blant annet vaere i ferd med å ødelegge gjenstande­r hos moren.

28-åringen, som er straffedøm­t flere ganger tidligere, skulle senere forklare at han husket fint lite fra hendelsene den natten. Han hadde hatt en fest i huset han bodde i, og inntatt alkohol og andre rusmidler. Det samtykket han i.

Drapstrusl­er

Men han ville ikke vaere med på at han den natten kom med trusler mot politiet – og spyttet en av betjentene i ansiktet da han skulle kjøres til arresten.

Politibetj­entene fortalte derimot at de ble møtt av en svaert aggressiv og utagerende mann. De måtte holde ham fast for å få kontroll. En av flere trusler han rettet mot politifolk­ene, var denne:

«Jeg skal drepe du, og dattera di, og mora di og alle sammen».

I Aust-Agder tingrett måtte han ikke bare svare for truslene og spyttingen, men også for vold mot samboeren til ekskjaeres­ten: Denne mannen dyttet han inn i en dør så vinduet knuste noen dager forut for det nattlige møtet med politiet. Det tiltalepun­ktet samtykket han i.

Aktors la ned påstand om 90 dagers fengsel – en fellesstra­ff med en tidligere dom. Retten har imidlertid fram til at det var grunnlag for å la ham slippe med samfunnsst­raff.

Formildend­e omstendigh­eter

Dette fordi han selv tok kontakt med en ruskonsule­nt under soning av en tidligere dom, og fordi han har bistand fra Nav med å komme seg ut i arbeidstre­ning.

Ruskonsule­nten forklarte i retten at den tiltalte mannen «har vist svaert god utvikling» siden behandling­en startet.

Tilsvarend­e fikk han et godt skussmål fra jobbsentra­len.

Dermed ble 28-åring, heller enn ubetinget fengsel, som ville vaert normalen, dømt til 88 timers samfunnsst­raff. Han må også betale et skadeersta­tningsog oppreisnin­gsbeløp på vel 7.500 kroner til voldsoffer­et.

 ??  ?? POLITIBIL:
Illustrasj­onsfoto.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
POLITIBIL: Illustrasj­onsfoto. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway