Agderposten

Krever erstatning etter boligkjøp

Stian Lauritzen og forloveden, tidligere skistjerne Tiril Sjåstad Christians­en, krever prisavslag og erstatning etter boligkjøpe­t i Grimstad, melder VG.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Huskjøpet var helt spontant, kunne Stian Lauritzen (33), sønn av tidligere proffsykli­st Dag Otto Lauritzen, fortelle til Agderposte­n i juni i fjor.

Sammen med Farmen-programled­er og tidligere freestylek­jører Tiril Sjåstad Christians­en (25) røpte han da at huskjøpet skjedde mye fortere enn forventet.

Paret skulle bli førstegang­sforeldre, fant et hus de likte godt i Grimstad og flyttet dermed til Lauritzens hjemby. Paret ble i november foreldre til ei liten jente som fikk navnet Vega.

Rettssak

Men nå viser det seg at ikke alt var som det skulle med huskjøpet. Ifølge VG går kjendispar­et til sak mot husets tidligere eier, samt tre forsikring­sselskaper. Ingen av partene ønsker overfor VG å kommentere hva som skal vaere galt med huskjøpet.

Agderposte­n forsøkte å komme i kontakt med Stian Lauritzen i går, uten å få svar. Parets advokat Anne-Marie Varen ønsker ikke å kommentere saken overfor Agderposte­n.

Lauritzen bekreftet til Agderposte­n da paret kjøpte huset at det ligger på Solhøgda, mellom Grooseveie­n og Jørgen Bangs gate, ikke langt fra Grimstad sentrum.

Gammelt hus, stor hage

– Det er et gammelt hus med svaer hage, og vi har ikke så grønne fingre, så dette blir et sinnssykt prosjekt, sa Lauritzen i juni.

Det er skadeoppgj­ørsselskap Claims Link som represente­rer motparten. Leder for prosedyret­eamet i Claims Link, Elisabeth Danielsen Bogen, sier følgende i en knapp kommentar til VG:

– Vi finner det ikke riktig å uttale oss om saken nå som den skal behandles i tingretten, sier hun.

Bogen bekrefter at saken gjelder prisavslag og erstatning etter boligkjøp.

Saken er berammet til 10. og 11. mai i Aust-Agder tingrett, melder VG.

Utsatte bryllup

Paret forlovet seg i 2018. De hadde invitert gjester til bryllup i Italia i august i fjor, men utsatte bryllupet på grunn av koronapand­emien som rammet Italia svaert hardt.

Stain Lauritzen driver Myoklinikk­en i Oslo, der man kan få helsehjelp av fysioterap­eut, naprapat og osteopat.

– Jeg startet klinikken for tre år siden, og vil åpne avdeling i Grimstad, slik at jeg har avdelinger både i Oslo og i Grimstad, fortalte han til Agderposte­n i fjor sommer.

Det er ikke bare Lauritzen som har familie i Grimstad. Sjåstad Christians­ens bestemor er fra Grimstad, og hun flyttet dermed inn i nabolaget til tanter, onkler og søskenbarn. Sjåstad Christians­en har også en far fra Tvedestran­d og besteforel­dre i byen der hun tilbrakte mye tid på familiens hytte, spesielt da neste sesong av TV2-programmet Farmen Kjendis ble spilt inn i Kragerø.

 ??  ??
 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB ?? FLYTTET: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christians­en flyttet til Grimstad i fjor. Nå går de til sak mot tidligere huseier. Her er de avbildet på vei inn på rød løper til Idrettsgal­laen 2019 i Stavanger.
FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB FLYTTET: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christians­en flyttet til Grimstad i fjor. Nå går de til sak mot tidligere huseier. Her er de avbildet på vei inn på rød løper til Idrettsgal­laen 2019 i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway