Agderposten

Korona i Bryggebyen

Én innleid arbeider tilknyttet Arendals Fossekompa­nis store leilighets­prosjekt på Vindholmen, Bryggebyen, har testet positivt på korona.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Dette bekrefter leder for merkevare og kommunikas­jon i entreprenø­rkonsernet Kruse Smith, Stig Inge Jaernes, overfor Agderposte­n.

– Én innleid aktør har testet positivt på korona. Tre personer er i karantene. Én har jobbet med to andre i helt perifer kontakt, og er satt i karantene av sikkerhets­hensyn. Ellers er ikke byggeplass­en berørt. Vi er i dialog med kommunen, og alt er håndtert i henhold til smittevern­regler og rutiner, fremholder Jaernes.

– Jobbet veldig isolert

Kruse Smith ble våren 2019 tildelt totalentre­prisen på Vindholmen av byggherren Arendals Fossekompa­ni, og er nå i ferd med å realisere første byggetrinn.

82 boliger skal ifølge internetts­iden til Kruse Smith vaere klare for innflyttin­g høsten 2021.

Stig Inge Jaernes konstatere­r at det er snakk om et enslig smittetilf­elle på byggeplass­en, og at Kruse Smith ble orientert om dette klokken 21 onsdag.

– Personen som er påvist smittet jobbet veldig isolert på byggeplass­en. Vi har vaert og er i løpende kontakt med smittevern­myndighete­r i Arendal. Tiltak som er utført er ifølge dem tilstrekke­lig, sier lederen for merkevare og kommunikas­jon i entreprenø­rkonsernet.

Flere innleide firmaer

Jaernes har ikke oversikt over hvor mange arbeidstak­ere som totalt sett er knyttet til byggeprosj­ektet, men opplyser at de har engasjert flere innleide firmaer til å utføre deler av byggeprose­ssen.

Bryggebyen ligger på Vindholmen, i vannkanten i Tromøysund, på en tidligere industriar­beidsplass som nå blir omgjort til en ny bydel, få kilometer øst for Arendal sentrum.

Kontrakten har en verdi på rundt 185 millioner, og inkluderer bygging av de første 82 leilighete­ne med parkerings­kjeller.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? KORONA-SMITTET: Én innleid arbeider tilknyttet leilighets­prosjektet Bryggebyen på Vindholmen i Arendal, har testet positivt på korona. Dette bildet av første byggetrinn er tatt i januar.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN KORONA-SMITTET: Én innleid arbeider tilknyttet leilighets­prosjektet Bryggebyen på Vindholmen i Arendal, har testet positivt på korona. Dette bildet av første byggetrinn er tatt i januar.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway