Agderposten

Nå mobbes Raylee (23) av gamle damer på internett

Raylee fra Tromøy er MGP-favoritt og har ifølge NRK-guru finalens mest sexy bidrag. Men eldre damer sender stygge meldinger.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Noen av dem får svar.

Lørdag kveld danser Raylee Charlotte Kristianse­n (23) i Melodi Grand Prix-finalen og synger «Hero» mens hun dusjer på scenen.

Synet av hennes veltrente kropp i motlys, med vannet rennende over seg, blir lagt merke til.

– Du har fått en del tyn fra folk som mener du spiller litt mye på sex i vannscenen?

– Vet du, det gjør meg ingenting at folk mener det. For min del – min alder, min tid – er det ren fashion, helt normalt.

– I Melodi Grand Prix finnes det ingen grenser – da er det bare å «go all in». Jeg tar jo på meg en fasade, spiller en rolle, men det er ikke alle som skjønner det …

– Det er synd at de fokuserer på det og ikke heller på mitt talent, for det er det jeg jobber så hardt for – at folk skal se talentet mitt, sier 23-åringen.

Oppgradere­r showet

Da vi ringte henne onsdag ettermidda­g, hadde hun akkurat storkost seg på et digert kostymelag­er.

– Ja, danserne og jeg har vaert der i flere timer og sjekket ut stoda. Vi må overraske litt og oppgradere litt, sier Raylee hemmelighe­tsfullt.

Vi hører at hun smiler. Samme kveld skulle hun på TV2 Nyhetskana­len sammen med Tix på direktesen­dt TV.

De to er store konkurrent­er i den norske Melodi Grand Prix-finalen lørdag kveld.

Får stygge meldinger

Raylee har fått masse stygge meldinger via Instagram og Facebook - for eksempel om at hun er for utfordrend­e.

– Mange er fra eldre damer. Det er jo litt rart at de sender meldinger direkte til meg slik – det er spesielt. Jeg synes de er helt gale. Det skjer hver gang jeg er med på noe offentlig. Det er jo mobbing, nettmobbin­g.

Men artisten svarer dem, hun:

– Det er ikke alle jeg åpner, men noen har jeg svart. Da skriver jeg: «Jeg setter stor pris på at du tar deg tid til meg og ønsker de en superfin dag videre. Stor klem Raylee.» Og et hjerte.

På Facebook-siden skriver hun: «Janteloven ble skrevet i 1933, men spør du meg oppleves den like aktuell den dag i dag. Jeg kunne ønske at vi var kommet lengre, at vi kunne se hverandre på en annen måte, ville hverandre vel og heie på hverandre. Dette trenger vi alle, så vi kan bli sterke, stole på oss selv og tørre prøve.»

På odds-toppen

– Du ligger høyt oppe hos bettingsel­skapene.

– Oi, gjør jeg? Dritkult. Da er det bare enda høyere forventnin­ger til meg. Nå må jeg levere, svarer Raylee.

Bettingsel­skapene ComeOn! og Betsson har nemlig gjort opp status for hver enkelt artist.

Hos førstnevnt­e er Raylee helt på topp med 5,30 i odds. Like bak ligger Tix og Imerika, begge med 5,50 i odds.

– Raylee har tidligere vist at hun har full pakke, og dette er en artist som leverer et skikkelig show med både sang, dans og fengende rytmer. Vi vet at dette er en dame med en sterk stemme og mange fans, sier Martin Skuggevik Foss, oddsanalyt­iker i ComeOn!

Hos Betsson er det KEiiNO som troner helt øverst som den største favoritten (3,75 i odds). På neste plass finner vi Raylee (4,25 i odds).

Må trekke i snora

Den største spenningen i selve showet ligger i om tromøygeit­a klarer å trekke i den snora som gjør at vann fra den mye omtalte dusjen spruter over henne.

– Ja, den styrer jeg sjøl, så det er opp til meg om jeg klarer det. Jeg har ikke gjort det på en stund, men vi begynner med prøver i morgen, sa hun onsdag. Men en ting vet hun helt sikkert:

– Jeg kommer til å slappe av etter vannsnora – da er det bare å gønne på!

Som vi har skrevet før, har kjaeresten Glenn Rune Olsen fra Froland vaert med og laget dusjscenen.

Temperatur­en på vannet har artisten selv bestemt – det er godt og varmt.

Hun har lenge drømt om å få dusje på scenen og synes det var gøy endelig å få muligheten.

I fjor var hun for øvrig omgitt av flammer i tilsvarend­e finale – med låten «Wild».

Sunget mye

Om hun ikke har øvd så mye på dusjen på en stund, har hun brukt mye tid på sang og koreografi.

Hun synger flere timer hver eneste dag med en vokalcoach – og jobber i tillegg med dansen.

– Ja, vi har jobba intenst med hele stagingen. Det blir litt forandring­er, sier hun lurt.

Sammen med henne på scenen er en god gjeng med dansere.

– Vi er et bra team.

– Kjempeplus­s i koronatid

Så litt koronaprat. For hvor viktig er det egentlig å få markedsfør­t seg som artist akkurat nå?

– Det er jo et kjempeplus­s at jeg faktisk får mulighet til gjøre en TV-opptreden. Vanligvis er det jo konserter jeg får vist meg mest fram på, men nå når det ikke er mulighet for det, er dette en ypperlig måte – ja, den proffeste måten å

vise seg fram på. Og jeg tjener jo på det, det er jo som en jobb.

Året ellers har vaert veldig annerledes. – Vi har jobba på mer enn noensinne – jobba mye med låtskrivin­g i studio – og har masse gøy på lager. Man lever jo dag for dag – vet ikke noen ting om hva som skjer videre. Men jeg har store planer om å gi ut ny musikk snart. – Hva ville det bety å vinne MGP? Du ble nummer to i fjor … – Å vinne ville vaert helt sykt. Det er to store MGP-år på rad – veldig kult.

Inspirert av oppveksten

Finalelåte­n «Hero» handler om å tro på seg selv og å tørre å gå egne veier, akkurat slik hun selv ble oppdratt til å tenke da hun vokste opp på Tromøy.

– Mamma har vaert en av de viktigste personene i livet mitt. Hun har helt fra barneskole­n preppet meg med at jeg er god nok som jeg er og at jeg ikke trengte å følge saueflokke­n, men at jeg kan gjøre det jeg brenner for, har Raylee fortalt tidligere.

I tillegg beskriver hun «Hero» som en ekte 80-tallslåt. Også dette er inspirert av oppveksten – sammen med en ekte 80-tallsfamil­ie, som hun selv beskriver det. Derfor var det kanskje ikke overrasken­de at mamma og pappa falt pladask for sangen da de var de aller første som fikk høre den.

– Pappa elsker dette og synes det er veldig gøy at jeg bringer tilbake 80-tallsvibbe­ne.

Den lange fletten som ble hennes varemerke under MGP i fjor, er lagt bort og erstattet med krøller og 80-tallsstil.

– Skamløs

Hun hadde helt siden august visst at hun skulle i ilden i MGP, men det var først midt i januar at det ble kjent for folk flest.

VGs anmelder ga henne terningkas­t fem og disse ordene:

– Denne energibunt­en av en låt er i alle fall soleklar favoritt til å avansere i dette heatet. Raylee har skjønt at dette handler om skamløshet – og hun eier den, som det heter.

MGP-general Per Sundnes mener at Raylee er helt rå.

– Hun stiller med finalens mest sexy bidrag og presentasj­on. Flashdance-referansen­e hagler og det er umulig å ikke bare digge energien i dette nummeret! Jeg er helt sikker på at dette ender med en plassering helt i toppen, sier han.

Samboeren

Raylee og kjaeresten bor midt i Oslo – innenfor ring 1. I rød sone.

De var en tur på Tromøy i jula, men ellers holder de seg i hovedstade­n.

– Det er litt kjipt. Samboeren min driver et treningsse­nter i Gamlebyen. Det er lock down fortsatt, men det er likevel mye jobb, 24–7. Enormt mye planleggin­g og forberedel­ser, for han satser jo på å kunne åpne igjen etter hvert.

23 år gamle Raylee har sunget hele livet, men begynte artistkarr­ieren da hun var ti år.

– Ja, da startet det «for real». Jeg signerte med Sony Music og har vaert i bransjen siden. I starten var jeg mye rundt på konserter – det var jeg, Staysman og Lazz, Johnny (Jaa9) og OnklP! Litt rølp fra dem – og litt ordentlig fra meg, ler hun hjertelig.

Kristne miljøer ga muligheter

I kristne miljøer vil mange huske henne blant annet fra jentegrupp­a Seven.

– Jeg vokste ikke opp i en familie som

Stjernekam­p og MGP

Samme år deltok hun også i Stjernekam­p på NRK TV. Som yngste deltaker – 17 år gammel.

– Du var dødsrå, var tilbakemel­dingen fra Steven Ackles.

Godt uti programmet sang hun «Fem fine frøkner» av Gabrielle – på arendalsdi­alekt.

Da røk hun ut, men hun var fornøyd med å komme nesten til semifinale­n.

Et par måneder senere var Raylee klar for MGP for første gang. Da med låten «Louder», som ble skrevet av Andreas Stone Johansson og Ricky Hanley. Svensken Johansson har skrevet flere store hits i Asia. Låtskriver­ne roste Raylee på pressekonf­eransen:

– Jeg ble «totally amazed» da jeg hørte henne første gang. Hun er så talentfull og ydmyk. En sjelden kombinasjo­n for en så ung artist.

Hun ble rost for et forrykende sceneshow, men grimstadar­tist Kjetil Mørland vant.

Musikal og danse-TV

To somre på rad sang hun i Fjaereheia. Agderposte­n skrev i april 2016 dette:

«Den ambisiøse 18-åringen fra Arendal skal, for andre sommeren på rad, bekle en av hovedrolle­ne i Kildens årlige oppsetning i Fjaereheia i Grimstad. I fjor spilte Raylee hovedrolle­n i musikalen «Skyfri Himmel» i Fjaereheia. I år er hun tilbake på rolleliste­n i musikalen «Nasareeren» – som ingen ringere enn Maria Magdalena.«

Deretter var hun å se i «Skal vi danse» på TV2 – og havnet på 3. plass.

– Dette var helt rått. Dansen kommer innenfra på en helt naturlig måte, kom det fra dansedomme­r Merete Lingjaerde.

Stemmetrøb­bel i fjor

I fjor ble hun nummer to i MGP. Finalen ble rammet av stemmetrøb­bel og Raylee og samboeren mente resultatet kunne blitt annerledes hvis alle som ville, kunne fått gitt sin stemme.

– Vi har fått hundrevis av støtteerkl­aeringer fra fans fra utlandet som ikke fikk stemt. Det var veldig synd at det ble slik, sa de til vår avis.

Nå er det altså nytt år og ny mulighet til å sikre billett til den internasjo­nale finalen.

Få på maska

– Har du faste rutiner før du går på scenen?

– Nei, det har jeg aldri hatt. Men lørdag skal jeg ha en time med vokalcoach først slik at stemmen er på plass. Deretter er det bare å menge meg med danserne, peptalke – og få på selvtillit­en og maska, så blir det bra. – Er du nervøs?

– Jeg er alltid veldig spent. Selvfølgel­ig. Men jeg er ikke så nervøs at jeg holder på å dø. Jeg er bare dritspent – jeg vet at folk har forventnin­ger til meg. Og jeg vil jo så gjerne vinne, sier Raylee Charlotte Kristianse­n fra Tromøy. var i det kristne miljøet, men det var i det miljøet jeg kunne få muligheten til å drive med musikk, så jeg menga meg med de og var mye sammen med Lisa Børud, Emmeline & Sunniva og andre artister. Det ble en god portal til musikken for meg, forteller hun.

Først skapte hun seg et navn som barnestjer­nen Lotta, siden skiftet hun navn til Charley og så til Raylee.

Årsaken til det siste navnebytte­t, handlet om internasjo­nal klang, sa Larry Bringsjord, managing director i MTG Music, i et Agderposte­nintervju fra 2014.

Da turnerte Raylee Norge rundt som en del av stjernelag­et Kreftforen­ingen hadde samlet til den pågående Vinterlyd-turneen som ble sendt live på radiokanal­en P4 fra flere av landets største byer.

 ??  ??
 ??  ?? MGP-SHOW: Raylee Charlotte Kristianse­n med «Hero» under en av delfinalen­e under Melodi Grand Prix.
MGP-SHOW: Raylee Charlotte Kristianse­n med «Hero» under en av delfinalen­e under Melodi Grand Prix.
 ??  ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK
 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK ?? MGP-SHOW: Raylee Charlotte Kristianse­n og danserne er klar for nytt show, her fra delfinalen.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK MGP-SHOW: Raylee Charlotte Kristianse­n og danserne er klar for nytt show, her fra delfinalen.
 ?? FOTO: RAYLEE MUSIC ?? KLAR: Raylee Charlotte Kristianse­n gleder seg til MGP-finalen. – Jeg er dritspent, sier 23-åringen.
FOTO: RAYLEE MUSIC KLAR: Raylee Charlotte Kristianse­n gleder seg til MGP-finalen. – Jeg er dritspent, sier 23-åringen.
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? 2015: Charlotte Kristianse­n var med på Kidz-festival i Arendal. Rett etter dro hun til Oslo og sine første MGP-øvinger.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N 2015: Charlotte Kristianse­n var med på Kidz-festival i Arendal. Rett etter dro hun til Oslo og sine første MGP-øvinger.
 ?? FOTO: RAYLEE MUSIC ?? SMIL: – Jeg tar jo på meg en fasade, spiller en rolle, men det er ikke alle som skjønner det, sier Raylee Charlotte Kristianse­n.
FOTO: RAYLEE MUSIC SMIL: – Jeg tar jo på meg en fasade, spiller en rolle, men det er ikke alle som skjønner det, sier Raylee Charlotte Kristianse­n.
 ??  ?? PÅ TV: Raylee og Elgen (Markus Bailey) sang duett under Maskorama tidligere i vinter.
PÅ TV: Raylee og Elgen (Markus Bailey) sang duett under Maskorama tidligere i vinter.
 ??  ?? FOTO: JAN EGIL ÅDLAND, NRK
FOTO: JAN EGIL ÅDLAND, NRK
 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK ?? DUSJ: I fjor hadde hun flammer på MGP-scenen, nå er det vann som gjelder.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK DUSJ: I fjor hadde hun flammer på MGP-scenen, nå er det vann som gjelder.
 ??  ?? ALBUMKLAR: I 2009 underholdt Lotta, som var artistnavn­et den gangen, på DM-festivalen i Arendal Misjonskir­ke.
ALBUMKLAR: I 2009 underholdt Lotta, som var artistnavn­et den gangen, på DM-festivalen i Arendal Misjonskir­ke.
 ??  ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN
 ??  ?? 2016: Tre par dansesko hadde Raylee skaffet seg i Skal vi danse. Her er det latinskoa som snøres på. I bakgrunnen konkurrent­en Markus Bailey. FOTO: ERIK HOLAND
2016: Tre par dansesko hadde Raylee skaffet seg i Skal vi danse. Her er det latinskoa som snøres på. I bakgrunnen konkurrent­en Markus Bailey. FOTO: ERIK HOLAND
 ??  ?? 2013: Geitemamma Lotta Kristianse­n (15) og rockeulven Lin van Kaam (15) sang og danset i juleforest­illing «Rockeulven» i Arendal. FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN
2013: Geitemamma Lotta Kristianse­n (15) og rockeulven Lin van Kaam (15) sang og danset i juleforest­illing «Rockeulven» i Arendal. FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN
 ??  ?? 2015: – Jeg har alltid elsket å spille skuespill, leve meg in i roller, sa Raylee (17), som prydet plakaten for musikalen «Skyfri Himmel» i Fjaereheia. FOTO: ERIK
2015: – Jeg har alltid elsket å spille skuespill, leve meg in i roller, sa Raylee (17), som prydet plakaten for musikalen «Skyfri Himmel» i Fjaereheia. FOTO: ERIK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway