Agderposten

DETTE SKREV MINA PÅ INSTAGRAM

- Stay safe #covid19 #covid19pos­itiv

One face of covid-19

Ja, så i går fikk jeg og Mikael det nedslående svaret om at vi var covid-19-positive, og slik så jeg ut da vi fikk svaret.. det var rett og slett ett skikkelig slag i trynet. Umiddelbar­t kjente jeg på stor skam og skyldfølel­se: «hva har vi gjort galt? Har vi vaert dumme og uforsiktig­e? Har vi rammet flere?».

Jeg har likevel valgt å vaere åpen om dette, og siden jeg delte dette igår har det RENT inn støttende og fine ord, det har hjulpet meg å legge bort mye av egen skam og skyld, så STOR TAKK.

Veldig mange bekrefter at det har opparbeide­t seg en stor skam rundt dette med å faktisk få covid-19, og det syns jeg er skummelt. Ingen ønsker å få dette viruset, og ingen ønsker å med vilje smitte noen videre. Som om ikke det er tøft nok å få beskjeden selv, og vaere redd for egen og våre naeres helse, så skal vi også skamme oss? Ikke minst er jeg redd at dette «tabuet» kan gjøre at faerre velger å teste seg, at folk skjuler symptomene sine eller ikke er aerlige på å oppgi naerkontak­ter?! Det kan isåfall utvikle seg i en veldig skummel retning.

Jeg har derfor valgt å gi dere innsikt i vår covid-hverdag, og kommer til å dele vår tid hovedsakel­ig på min snapkanal, men også litt her på min story, rett og slett fordi jeg tror det kan vaere fint å få ett innblikk i dette.

Selvfølgel­ig viktig å påpeke at dette påvirker ulikt, foreløpig er vi veldig heldige og har ikke verre symptomer enn en kraftig forkjølels­e/mild influensa, og slik håper vi det holder seg. Noen har det mye verre enn oss. Vi er også veldig heldige som bor i ett romslig hus med uteplass.

Dette skal vi klare – ellers vil jeg oppfordre alle som kjenner på svake symptomer til å teste seg, heller en gang for mye enn for lite! Tenk også nøye over hvem som er dine naerkontak­ter; det er potensielt mennesker du smitter dersom du uvisst baerer smitte!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway