Agderposten

Arrogant av NHO å mane ordførere og andre til besinnelse

- Mirell Høyer-Berntsen Stortingsk­andidat for Aust-Agder SV

Tilsvar til Agderposte­n

artikkel 17. februar 2021: «NHO frykter tøffe E18- krav kan spolere fremdrifte­n»

Det er ganske

så arrogant at NHO kan uttale seg slik. Her har store deler av lokalbefol­kning og lokalpolit­ikere engasjert seg i en stor og krevende sak. Det er gjort et betydelig arbeid, og at folkevalgt­e ønsker å ivareta sine kommuner og innbyggere kan vel ikke komme som noen overraskel­se på NHO.

Vi skal vaere

glade for at vi har engasjerte lokalpolit­ikere som lytter til sine innbyggere og tør å stille krav. Våre flotte kystkommun­er skal ikke betale prisen for regjeringe­ns rådyre drøm om raskest mulig reisevei mellom Oslo og Stavanger. Det blir kommunene som betaler prisen med å miste verdifulle områder i sine kommuner, og i stor grad innbyggern­e lokalt som er avhengig av å bruke veien som skal betale for det gigantiske bompengefi­nansierte prosjektet.

Mandatet til Nye

Veier AS er å bygge en parallell firefelts motorvei til over 11 milliarder av fellesskap­ets penger. Fordi veien ikke er samfunnsøk­onomisk lønnsom legges det opp til å en bompengefi­nansiering på 2,8 milliarder kroner. Store deler av denne strekninge­n har ÅDT på under 9.000 biler. Til sammenlign­ing så har Kystveien og Vesterveie­n i Arendal ÅDT på 15.000!

Store deler av

dagens vei er betydelig oppgradert til en trygg to- og trefelts veg med midtrekkve­rk bygd for få år siden. På endestykke­ne av veien kan det absolutt vaere behov for utbedring, og det støtter også SV. En vei skal absolutt vaere trafikksik­ker.

Men SV kan

ikke støtte den delen av prosjektet som gjelder det lange midtstykke­t. Det er verken trafikkgru­nnlag eller behov for en så stor utvidelse som regjeringe­n og samferdsel­sministere­n legger opp til. Vi har store trafikale flaskehals­er lokalt som bør løses lenge før vi bygger en fire felts motorvei som det ikke finnes trafikkgru­nnlag for.

Derfor heier jeg

på lokalpolit­ikere som tørr å stille krav, og som lytter til sine innbyggere. Det er vårt mandat som folkevalgt­e. Kommer veien, må det vaere en selvfølge at det legges inn krav om tunneler og andre tiltak som vil ivareta kommunenes viktige arealer og interesser. Det handler om bo- og livskvalit­et for innbyggere som bor i regionen.

 ??  ?? SVARER NHO: Vi har store trafikale flaskehals­er lokalt som bør løses lenge før vi bygger en fire felts motorvei som det ikke finnes trafikkgru­nnlag for, skriver Mirell Høyer-Berntsen. FOTO: PRESSEFOTO
SVARER NHO: Vi har store trafikale flaskehals­er lokalt som bør løses lenge før vi bygger en fire felts motorvei som det ikke finnes trafikkgru­nnlag for, skriver Mirell Høyer-Berntsen. FOTO: PRESSEFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway