Agderposten

Meldte seg til tjeneste – må vente

Grane-kaptein Siri Aaserud måtte droppe forrige seriekamp i 1. divisjon. I morgen hadde hun vaert klar på håndballba­nen mot Volda etter en lei prolaps, men det må hun og venninnene se langt etter.

- Alexander Nupen, Tom Bucher Hansen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg melder meg til tjeneste i søndagens bortekamp mot Volda i 1. divisjon, varslet bakspiller­en denne uken.

Men i går ettermidda­g kom meldingen om at det ikke blir noen lettelser for toppidrett­en. Dermed må Siri og de øvrige Grane-jentene fortsatt smøre seg med tålmodighe­t noen uker til.

Siri Aaserud måtte droppe oppgjøret mot Gjerpen 13. januar, som var den siste kampen før koronatilt­ak stoppet seriespill­et.

Den lokale håndballpr­ofilen har slitt med ryggen i varierende grad det siste året.

Sitter i brystrygge­n

– Det går veldig greit nå. Jeg får mye hjelp og behandling. Jeg fikk prolapsen i februar/ mars i fjor, og spilte noen kamper med den før «lockdown». MR-undersøkel­sen i mars viste at prolapsen var ganske høyt oppe i brystrygge­n, forklarer Aaserud.

– Da måtte jeg ta noen steg tilbake. Jeg hadde oppkjøring sammen med de andre, men tok det samtidig litt i eget tempo. Det har stort sett gått veldig greit, selv om det har vaert opp og ned, tilføyer hun.

Slipper operasjon og sprøyter

Arendalitt­en roser hovedtrene­r Luka Panza som tilpasser øktene for hennes del. Hun er for det meste på fellestren­ingene.

– Ryggen er ikke tipp topp, men det er overhodet ingen farlig prolaps. Jeg er heldig som har en mild grad. Det er ikke nødvendig med operasjon eller sprøyter. Jeg må holde ryggen ved like ved å trene styrke, påpeker hun.

29-åringen ble nylig hedret med utmerkelse­n som Graneambas­sadør.

– Det kom overrasken­de på. Jeg fikk ikke frem så mange ord. Utmerkelse­n betyr vel

dig mye for meg. Det samme gjør klubben og alle jentene rundt laget. Jeg er veldig stolt over å vaere Grane-spiller, understrek­er Siri Aaserud.

Som altså får seg en ny pause, og kanskje blir enda bedre i ryggen med ytterliger­e en kamppause.

 ??  ?? INGEN REVANSJ: Siri Aaserud og Grane røk 24-26 hjemme mot Volda i Sør Amfi 1. november i fjor. I morgen skulle lagene igjen ha møtt hverandre – i Volda Campus. Men det blir det ikke noe av.
INGEN REVANSJ: Siri Aaserud og Grane røk 24-26 hjemme mot Volda i Sør Amfi 1. november i fjor. I morgen skulle lagene igjen ha møtt hverandre – i Volda Campus. Men det blir det ikke noe av.
 ??  ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway