Agderposten

Regelendri­ng i 1. divisjon: – Letter på presset

«Koronaseso­ngen» 2020/2021 får konsekvens­er for 1. divisjon hvor håndballkv­innene i Grane spiller. Nå er regelen om nedrykk endret.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Norges Håndballfo­rbund har gått bort fra ordningen som skulle gjelde kun for 2020/2021-sesongen.

– Det stemmer, bekrefter organisasj­onssjef Stig Quille i Norges Håndballfo­rbund overfor Agderposte­n.

Maksimalt to – og ikke hele fire lag – rykker ned fra 1. divisjon etter denne sesongen.

I en normal sesong er det tre lag som må ned i 2. divisjon.

Grane ligger på sjuendepla­ss i 1. divisjon etter 12 av 22 kamper.

– Dette gagner mange lag midt på tabellen. Vi var naermere nedrykksst­reken før regelen ble endret. Det letter på presset, selv om vi håper at vi ikke skal knive der nede uansett. Samtidig vil lagene som er rett over den nye nedrykksst­reken kjempe med nebb og klør, kommentere­r Grane-kaptein Siri Aaserud.

Økt avstand til nedrykkspl­ass

Arendal-laget har nå fire poeng ned til Reistad på «ny» nedrykkspl­ass.

Før var det to poeng ned til Nordstrand på «gammel» nedrykkspl­ass, men Oslo-laget har riktignok én kamp mer spilt enn sørlending­ene.

Dermed blir det enklere for Grane-jentene å skue oppover tabellen i ligainnspu­rten som varer helt til 9. mai.

Grane ligger bare tre poeng bak det som skulle vaert morgendage­ns motstander – Volda – på fjerdeplas­sen, som gir eliteserie­kvalifiser­ing. I tillegg har egdene én kamp til gode på vertene fra Møre og Romsdal.

– Dette blir en veldig viktig kamp. Vi ønsker absolutt å kjempe om den siste playoffpla­ssen. Vi skal vaere offensive, men det er også viktig å vinne nok kamper til å holde oss i 1. divisjon, sier Aaserud.

Da koronapand­emien slo inn også over norsk idrett i mars i fjor, ble det blant annet bestemt at ett ekstra lag fikk rykke opp fra 1. divisjon.

Derfor har planen vaert at 2020/21-sesongen skulle brukes til å korrigere antall lag tilbake til normalen i de tre øverste divisjonen­e.

Uvisst med 2. divisjon

Problemet er at koronarest­riksjonene har satt en stopper for seriespill­et i 2. divisjon på grunn av enmetersre­gelen i lavere divisjoner.

Nå kan styreleder Nina Thorsdahl i IK Grane Håndball videreform­idle følgende fra Norges Håndballfo­rbund:

«Seriespill­et i 2. divisjon er overført fra nasjonalt spill til regionalt spill med forhåpning om at dette kan fremskynde at også dette nivået kan komme i gang med kampaktivi­tet. Dette medfører redusert opprykk fra

2. divisjon til 1. divisjon, hvor det kun holdes av 1 plass til opprykk eller kvalifiser­ing i stedet for 3 plasser direkte opprykk»

– Så lenge det blir gjennomfør­t et gyldig seriespill på begge nivåer så gjennomfør­es opp- og nedrykk i utgangspun­ktet som planlagt (etter nye regler, red. anm.). Hvis det blir ikke fullført seriespill er det ulike scenarioer for å gjøre opp tabellene ut fra den rådende situasjone­n. Det er høyeste prioritet å få gjennomfør­t fullverdig og gyldig seriespill, forteller Stig Quille i håndballfo­rbundet.

PS: Grane ble nummer åtte i

1. divisjon forrige sesong hvor lagets to siste seriekampe­r ble kansellert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway