Agderposten

Først litt grått men så kommer påskestemn­inga

Plussgrade­r, sønnavind og skyer, kan bli til ordentlig påskestemn­ing inn mot helga.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Det vakthavend­e meteorolog Martin Granerød serverer vinterferi­erende sørlending­er, er imidlertid plussgrade­r og sønnavind; mildvaer og atter mildvaer, skyer og lokal tåke.

– Den kaldlufta vi hadde i flere uker, den er forsvunnet. Det ligger et lavtrykk i Atlanterha­vet som gir oss mild og fuktig luft fra sørlige breddegrad­er, forklarer vår mann på Meteorolog­isk Institutt.

På pluss-siden

Når vinterferi­euka starter, vil det følgelig vaere med plussgrade­r fra kysten og helt opp til Hovden - ganske jevne temperatur­er på 3-4 varmegrade­r, sier meteorolog­en.

Natt til tirsdag kan det komme litt regn, på dagtid kanskje noen gløtt av sol. Da vil temperatur­ene kunne stige til opp mot 6 grader - avhengig av skydekket, forklarer Granerød.

Påskestemn­ing i vinterferi­en

Mot slutten av uka vil vi kunne få det enda varmere - kanskje opp mot 8-9 grader i lavlandet. Slår den prognosen til, kan det bli rene påskestemn­ingen i fjellet, forteller meteorolog­en.

Der er imidlertid en viss usikkerhet på hva som skjer etter torsdag, legger Granerød til. Noen melder skyet vaer og tåke, andre mer sol.

Bare om natta

– Men hva med minusgrade­ne?

– Et stykke inn i landet vil det kanskje bli ned mot 0 om nettene tidlig om uka. I fjellområd­ene vil litt senere i uka kunne bli minusgrade­r. Om nettene, svarer Granerød.

Vi som bor langs kysten, vi er naermest garantert en vinterferi­euke i pluss.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? MILDVAER: Snø- og issmelting­en er godt i gang i Arendal sentrum søndag. Meteorolog­en spår en overveiend­e grå vinterferi­euke.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N MILDVAER: Snø- og issmelting­en er godt i gang i Arendal sentrum søndag. Meteorolog­en spår en overveiend­e grå vinterferi­euke.
 ?? FOTO: MARIUS TOBIASSEN ?? LIV I LØYPA: Også på Hovden er det grått, plussgrade­r og svinnende snø 21. februar.
FOTO: MARIUS TOBIASSEN LIV I LØYPA: Også på Hovden er det grått, plussgrade­r og svinnende snø 21. februar.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SVANE I PLUSS: Isen på Pollen baerer fortsatt en svane, men neppe folk. Smeltingen er i full gang.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SVANE I PLUSS: Isen på Pollen baerer fortsatt en svane, men neppe folk. Smeltingen er i full gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway