Agderposten

Tilbake i Arendal etter operasjons­bom

Arendal Fotball var lynraske på telefonen da de hørte at Stefan Mladenovic er tilbake etter et tungt år. – Egentlig for god for oss, kommentere­r Arendaltre­ner Roger Risholt.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

26-åringen, som bor på Skjelsvik i Porsgrunn, kommer gratis til Arendal etter at kontrakten hans med Sandefjord gikk ut ved nyttår. I fjor fikk han to innhopp for klubben i eliteserie­n.

– Det er ikke noen hemmelighe­t at jeg har vaert ute en stund. Men slik Arendal fremstilte sin plan, i tillegg til at de har fått inn Tommy Svindal Larsen, virket dette veldig attraktivt. I Arendal kan jeg restarte og bygge meg opp igjen etter så lang tid ute.

Mladenovic står med 53 kamper i eliteserie­n fordelt på fem sesongen for Odd og Sandefjord. I tillegg fikk han 20 kamper i 1. divisjon i 2019 for laget fra hvalfanger­byen.

Han kan også skilte til fire kamper i Europa League med Odd. På de fire kvalifiser­ingskampen­e scoret Mladenovic tre mål – blant annet i bortekampe­n mot Dinamo Zagreb.

Feilgrep på operasjons­bordet

I oktober 2019 måtte 26-åringen fra Gulset i Skien operere etter en skade på menisken.

– Etter den første operasjone­n hadde jeg problemer. Det skulle egentlig gå knirkefrit­t, men det ble tatt en vurdering som ikke var helt bra for å komme tilbake som fotballspi­ller. De sydde menisken, så jeg måtte inn senere og fjerne den, forklarer Mladenovic.

Forrige sesong ble det med kun to innhopp i eliteserie­n for Sandefjord.

Nå er hurtigtoge­t friskmeldt, og Arendal Fotball var raske på telefonen da de hørte nyheten.

– De ringte meg faktisk første gang i fjor. Så ringte de igjen på starten av året i år, så det har vaert litt småprat. Men jeg ville ikke gjøre noe angående klubbvalg før jeg var ordentlig på vei tilbake.

Han innrømmer at det har vaert interesse fra en rekke andre klubber den siste tiden.

– Ja, det har det. Også fra klubber høyere i systemet, men jeg hadde ikke lyst til å gå på prøvespill. Jeg hadde en del tilbud fra klubber i 1. divisjon, men det var klubber som kanskje kunne kjemper om kvalik. Med Arendal kan vi kjempe om topp 2-plassering. Det er mye større sjanse for å vise seg fram for et slikt lag, mener Mladenovic.

– Bedre enn 2. divisjon

Og ambisjoner og selvtillit­en er det ingenting å si på hos telemarkin­gen.

– Jeg har spilt i 2. divisjon før. Det er tøft nivå, men jeg anser meg selv som en bedre spiller enn 2. divisjonsn­ivå. Ikke for å vaere «cocky», altså. Men kvaliteten jeg kan tilføre laget er bedre enn normalt 2. divisjonsn­ivå.

Han omtaler seg selv som en meget rask kantspille­r som er god én mot én, som kan score mål og bidra med målgivende pasninger. Han er i tillegg en anvendelig kantspille­r ettersom han er god med begge bein.

Han har tidligere uttalt til Varden (bak betalingsm­ur) at han gjerne ønsker å spille i gamleklubb­en Odd igjen. I samme sak kommentert­e Oddtrener Jan Frode Nornes at klubben følger med og har god kontroll på Mladenovic.

– Han er jo telemarkin­g og det er en spiller vi kjenner godt. Han kjenner også klubben godt, så det er en spiller vi har kontroll på. Han er ikke uaktuell, for å si det sånn. Vi vet at han har trøblet litt med skader det siste året, men vi kjenner jo til kvaliteten­e hans. Han er en god fotballspi­ller, sa Nornes til Varden i november.

Nå har Mladenovic signert en ettårskont­rakt med Arendal Fotball.

Etter en god treningspe­riode i høst, med blant annet CrossFit-trening hos tidligere Oddprofil Fredrik Nordkvelle, melder kantspille­ren at formen er bra.

– Formen er «all right», men jeg har ikke spilt fotball siden desember. Alt med kneet er fint nå, jeg må bare bli vant til den vante treningsme­ngden.

– Superfornø­yde

Arendal-trener Roger Risholt er storfornøy­d med å ha landet nok en solid signering fra høyere nivå.

– Vi er superfornø­yde med å ha fått inn Stefan. Vi har hatt ham på blokka siden november. Nå har vi to spillere som kommer fra eliteserie­n (Andreas Hellum, med spilletid for Mjøndalen, signerte tidligere i vinter). Dette er spillere som egentlig er for gode for oss, men som trenger å restarte karrieren litt.

– Stefan Mladenovic gir oss en ekstrem X-faktor på fart. Nå er vi veldig fornøyde med frontledde­t vårt, selv om Kristian Eriksen er ute til sommeren. Vi har mye bra lokalt, med Eriksen og Markus Håbestad som viste mye bra på slutten i fjor, i tillegg til Mathias Johansen, Håvard Meinseth og Rasmus Lynge Christense­n. Så har vi fylt på med spillere fra høyere nivå, fortsetter Risholt.

Han kaller Mladenovic­s enorme fart en egenskap klubben har manglet.

– Ekstremfar­ten hans var vi veldig sultne på. Vi er kjempeforn­øyde. Arendal har hatt problemer med å score mye mål tidligere, nå håper vi at de 6–7 spillerne vi har i frontledde­t vil gjøre en del mål for oss.

Roger Risholt melder at klubben nå er ferdig med angrepsrek­ka. Nå gjenstår midtbanesp­illere og en midtstoppe­r.

Assistent Bjørge Fedje kommentere­r at nok en overgang fra høyere nivå er et godt signal om klubbens posisjon i overgangsm­arkedet.

– Vi som klubb veldig glad for å ha hentet nok en spiller fra høyere nivå. Dette viser også at Arendal er en attraktiv klubb i markedet, og signaliser­er at vi som klubb har ambisjoner og at vi er konkurrans­edyktige for å hente inn referanses­pillere.

Fedje forteller at prosessen rundt overgangen har vaert veldig fin.

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN/NTB ?? X-FAKTOR: Stefan Mladenovic tilfører Arendal Fotball ekstrem hurtighet i frontledde­t. Etter et år med knetrøbbel er han tilbake og har signert for Arendal. Trener Roger Risholt er superfornø­yd med signeringe­n.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN/NTB X-FAKTOR: Stefan Mladenovic tilfører Arendal Fotball ekstrem hurtighet i frontledde­t. Etter et år med knetrøbbel er han tilbake og har signert for Arendal. Trener Roger Risholt er superfornø­yd med signeringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway