Agderposten

Debuterte i Russland: – Utrolig moro!

Ylldren Ibrahimaj spilte 75 minutter i debuten i russisk fotball søndag. – Utrolig moro, mente arendalitt­en til tross for at seieren røk på tampen.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Høyrekante­n ble byttet ut da hans nye klubb FC Ural Jekaterinb­urg ledet 2-1 borte mot Krasnodar i Premier Leaguekamp­en i Russland.

Fem minutter gjensto av ordinaer tid da 2-2-utlikninge­n kom.

– Veldig synd seieren røk. Vi hadde flere sjanser til å lage 3-1, men sånn er fotballen noen ganger, skrev Ibrahimaj til Agderposte­n via Messenger etter kampslutt. – Hva kan du si om prestasjon av deg og laget? – Jeg synes jeg gjør det bedre og bedre utover kampen, men alt i alt så er jeg fornøyd med debuten og også med lagets prestasjon. Å spille borte mot Krasnodar er en av de tøffeste kampene i ligaen, mente 25-åringen fra Arendal.

(Se høydepunkt­ene fra kampen i saken på agp.no)

Reddet poenget

På overtid holdt det ene poenget også på å ryke for Ural, men målvakten vartet opp med en flott redning, ifølge rapportene.

Lyngdølen og midtstoppe­ren Stefan Strandberg spilte hele kampen for Ural.

Krasnodar tok ledelsen etter 12 minutter, men ble redusert til ti mann etter et rødt kort ti minutter før pause.

FC Ural Jekaterinb­urg snudde matchen med to mål av Rafal Augustynia­k i det 52. og 59. spilleminu­tt.

Cupkamp onsdag

Franske Rémy Cabella sørget for å spolere seieren for Ibrahimaj og Ural-mannskapet som sårt trenger poeng på nedre halvdel av tabellen.

Ural ligger som nummer 12 av 16 lag, fem poeng over kvalik-streken.

De to siste lagene ved sesongslut­t rykker ned, mens lag 13 og 14 spiller nedrykkskv­alifiserin­g.

Neste kamp for Ibrahimaj og Ural er borte mot Ufa onsdag.

Oppgjøret i 8.-delsfinale­n i cupen skulle ha blitt spilt 22. februar, men måtte utsettes på grunn av kulde.

Ylldren Ibrahimaj var i aksjon i flere treningska­mper i januar og februar da Ural ladet opp til andre halvdel av sesongen i Russland.

?? FOTO: FC URAL JEKATERINB­URG ?? MILEPAEL: Ylldren Ibrahimaj og FC Ural Jekaterinb­urg spilte 2-2 mot Krasnodar på bortebane i den russiske eliteserie­n søndag. Her har han Krasnodar-kapteinen Yury Gazinsky i haelene.
FOTO: FC URAL JEKATERINB­URG MILEPAEL: Ylldren Ibrahimaj og FC Ural Jekaterinb­urg spilte 2-2 mot Krasnodar på bortebane i den russiske eliteserie­n søndag. Her har han Krasnodar-kapteinen Yury Gazinsky i haelene.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? SØRLANDSGU­TTER PÅ TUR: Ylldren Ibrahimaj (t.h.) og Stefan Strandberg på flyet mellom Jekaterinb­urg og Krasnodar.