Agderposten

Prøvde seg med skambud på prakteiend­om

Den som bød 15 millioner kroner for villaen på Østre Kaldvell håpet antakelig på å gjøre et skikkelig kupp. Budet ble imidlertid kontant avslått.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Eiendommen ble i november i fjor lagt ut på Finn.no med en prisantydn­ing på 25 millioner kroner, altså ti millioner kroner mer enn budet som tikket inn.

– Det har vaert noen på visning, og bud på 15,0 mill. som ble avslått, bekrefter eiendomsme­gler Gustav Saedberg overfor Agderposte­n lørdag formiddag.

Jacuzzi, trimrom og svømmebass­eng

Den herskapeli­ge boligeiend­ommen er fra 1918, og den siste som eide boligen var nå avdøde Andreas Ove Ugland. Tomten er på 21 mål, og bolighuset på tre etasjer består blant annet av fem soverom, kjellerstu­e med bar og egen spa-avdeling og et uthus på 255 kvadrat med oppholdsro­m, svømmebass­eng, trimrom, to garasjer og jacuzzi. For å nevne noe.

– Det er en helt unik eiendom, en praktfull vare. Den har både stort tomteareal, stor bygningsma­sse, stort uthus og en parkmessig hage. Det er en eiendom, som det finnes svaert få av på Sørlandet, uttalte Saedberg da eiendommen kom for salg.

Annonsen har vekket enorm interesse i markedet, og i skrivende stund har den blitt lest 210.000 ganger på salgsnetts­tedet Finn.

– Det er et ekstremt høyt tall, opplyser eiendomsme­gleren.

Flere vurderer

Han understrek­er at det fremdeles er folk som er i tenkebokse­n når det gjelder eiendommen.

– Det er fremdeles noen som vurderer, sier han.

Finn-annonsen inneholder hele 122 bilder. Saedberg legger ikke skjul på hvor spennende det er for en megler å få håndtere et slikt objekt.

– Det er alltid gøy å jobbe med ekstraordi­naere eiendommer, og denne er virkelig «one of a kind». En fantastisk vare, sier Saedberg.

– Hvem kan vaere potensiell­e kjøpere av en slik eiendom?

– Det kan vaere dem som søker det unike, som ønsker å bo med god plass rundt seg. Kanskje det er noen som skal flytte til Sørlandet, og som har bodd stort i et annet by eller land, sier Saedberg.

Boplikt

Salget er en del av boet etter investoren Andreas Ove Ugland, som døde i mars i år. Eiendommen har boplikt, noe den forrige eieren løste på en kreativ måte.

– Om kjøperen skal bruke den som fritidsbol­ig, så må de få noen andre til å bo der fast. De kan for eksempel leie inn en vaktmester, som kan bo på eiendommen. Ugland hadde en vaktmester som bodde der i 25 år, sier Saedberg.

Ugland kjøpte eiendommen i 1977, og da var det ikke boplikt i Lillesand.

 ?? FOTO: SONDRE TRANSETH ?? ØSTRE KALDVELL: Eiendommen i Lillesand har glant annet to spesielle garasjer, trimrom og spa.
FOTO: SONDRE TRANSETH ØSTRE KALDVELL: Eiendommen i Lillesand har glant annet to spesielle garasjer, trimrom og spa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway