Agderposten

– Dere kjøpte katta i sekken

Nå går sønnens og svigerdatt­erens huskjøp for retten.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

I dag skal etter planen «kjendiskom­panisjef» Dag Otto Lauritzen i «Kompani Lauritzen» selv forklare seg i saken.

Han var også selv og kikket på huset før Tiril Sjåstad Christians­en (26) og Stian Lauritzen (33) – henholdsvi­s svigerdatt­er og sønn – la inn bud på 4,3 millioner kroner.

Før kjendisliv­et for alvor tok av, var Dag Otto Lauritzen eiendomsme­gler i Arendals-distriktet. Han kan derfor noe om hus, tilstandsr­apporter og prospekter.

Det er derfor knyttet en viss interesse hva han la til grunn for å anbefale kjendispar­et å kjøpe det rundt 60 år gamle huset.

Ikke merket fukt eller råte

At hun skal ha forsøkt å skjule de omfattende fukt- og råteskaden­e for de mange kjendisene som kom på visning, er selgeren av huset i Grimstad svaert uenig i.

Fra vitnebokse­n i Agder tingrett forteller selgeren om et hus som var blitt jevnlig vedlikehol­dt og at det ikke ble oppdaget noen fukt- og råteskader da hun og ektemannen bodde der.

For at hun som selger skal kunne bli dømt til i saken, må det dreie seg om fukt- og råteskader hun visste eller burde ha kjent til før boligen ble solgt.

Benekter skader

– Det har vaert et godt hus å bo i, hevder selgeren, som bodde der i 13 år før hun solgte og kjøpte seg et annet hus i Grimstad.

– Vi har verken sett fukt eller kjent lukt av råte i huset, hevder selgeren videre.

Der det gjennom årene er blitt funnet skader på huset, bedyrer selgeren at hun og ektemannen fortløpend­e har vedlikehol­dt det som har vaert å gjøre.

Taket lot hun i sin tid håndverker­e ta seg av. Hva eventuelle håndverker­e og andre som har bodd i det rundt 60 år gamle huset har gjort av mer og mindre vellykkede arbeider, mener selgeren at hun ikke kan stå til ansvar for.

– Jeg har i hvert fall ikke latt noe forfalle, hevder selgeren fra vitnebokse­n i Agder tingrett.

Ifølge svigersønn­en hennes, som har kompetanse på bygging av hus, har han ikke observert noen fukt- og råteskader de mange gangene han har vaert på besøk.

Dette ifølge hans egen forklaring som vitne i Agder tingrett.

På direkte spørsmål om det var noe hun som selger kunne gjort annerledes i forbindels­e med salget, svarer kvinnen et kategorisk nei på dette.

– Jeg kan ikke se at det var noe jeg kunne ha gjort annerledes, sier hun.

Formelt er det nå eierskifte­selskapene som nå har overtatt problemet og som i Agder tingrett fører saken for selgeren.

– Katta i sekken

I sine partsforkl­aringer i Agder tingrett forteller kjendispar­et om sjokket de fikk da far og svigerfar ringte dem i ferien med denne brutale beskjeden:

– Dere har kjøpt katta i sekken!

At det nettopp var den berømmelig­e katta som kjendispar­et fra Grimstad hadde kjøpt, hadde de ikke kunnet forestille seg.

Dag Otto Lauritzen har jo selv vaert eiendomsme­gler i distriktet.

Men da et firma skulle gå inn og foreta noen mindre ombyggings­arbeider i huset, oppdaget altså håndverker­ne de store fukt- og råteskaden­e.

– Vi trodde det var et hus vi bare kunne flytte rett inn i, forklarer Tiril Sjåstad Christians­en i sin partsforkl­aring i Agder tingrett i Arendal.

Fikk boforbud

Så begynte den 26 år gamle «Farmen Kjendis»-programled­ere» å bli syk. Angivelig på grunn av de store fukt- og råteskaden­e i det nye huset de hadde kjøpt.

Etter hvert skal de helsemessi­ge plagene for den da gravide kvinnen blitt så store at legen la ned forbud mot at hun kunne bo der før alt av råteskader var blitt skiftet ut.

Oppfordrer til forlik

Det var etter disse totalt ulike forklaring­ene fra selger og kjøper at tingrettsd­ommer Øyvind Strand for alvor grep inn i mandagens rettsforha­ndlinger i Agder tingrett.

Nå var det på tide å tenke forlik, mente dommeren.

Mens kjendispar­et allerede har fått et forlikstil­bud på 550.000 kroner, foreslo tingrettsd­ommer Øyvind Strand at forliket kanskje kunne økes noe. Etter at han hadde minnet de to stridende partene om at de løper en stor prosessris­iko ved å la ham avgjøre saken.

Fortsetter i dag

Etter å ha gitt partene en 20 minutter lang pause, der de fikk anledning til å tygge på saken, fikk dommeren beskjed om at partene fortsatt sto for langt fra hverandre.

Saken fortsetter etter planen tirsdag, der kjendiskom­panisjef Dag Otto Lauritzen er innkalt som den første til å møte i vitnebokse­n.

Men før rettsforha­ndlingene ble avsluttet mandag klokken 15.45, oppfordret tingrettsd­ommer Øyvind Strand på nytt partene til å finne fram til et forlik innen tirsdag morgen kl. 09.00.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN/NTB ?? BO-FORBUD: Alpinist og programled­er i «Farmen Kjendis», Tiril Sjåstad Christians­en, forteller legen ga henne forbud mot å bo i huset hun og forloveden Stian Lauritzen nettopp hadde kjøpt i Grimstad.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN/NTB BO-FORBUD: Alpinist og programled­er i «Farmen Kjendis», Tiril Sjåstad Christians­en, forteller legen ga henne forbud mot å bo i huset hun og forloveden Stian Lauritzen nettopp hadde kjøpt i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway