Agderposten

Spiller i Erasmus Montanus for utsolgt kulturhus

Jørn-Bjørn FullerGee (40) fra Arendal gjester i vår hjembyen i rollen som Per Degn, klokkeren som tror han kan alt, i Erasmus Montanus. Tirsdagens forestilli­ng i Arendal kulturhus er utsolgt.

- Anne Gro Ballestad anne.gro.ballestad@agderposte­n. no

Fuller-Gee er ansatt ved Hålogaland Teater, men har for tiden permisjon for å spille i Ludvig Holbergs aerverdige komedie Erasmus Montanus.

Det er det nye tilbudet «Kilden ut til folket» som nå drar rundt til sørlandsby­ene, eller i alle fall der det ikke er koronasten­gt, med forestilli­ngen.

På Kilden til 5. juni

Mandag spilles forestilli­ngen i Grimstad kulturhus og tirsdag er ensemblet klare for Arendal kulturhus.

– Dere som ikke har fått billetter i Arendal, kan se forestilli­ngen på Kilden i Kristiansa­nd. Der går forestilli­ngen fram til 5. juni, forteller JørnBjørn.

Erasmus Montanus eller Rasmus Berg er en komedie i fem akter av Ludvig Holberg (1684–1754). Stykket er både en satire over studenten som har forlest seg på latin og logisk argumentas­jon, og over bondesamfu­nnets uvitenhet og overtro. Det utkom første gang i 1731.

– Det er så fint å komme tilbake og oppleve det fine miljøet på Kilden og Sørlandet. Henrik Rafaelsen fra Mandal er regissør og har fått til en fantastisk forestilli­ng, sier Jørn-Bjørn Fuller-Gee som spiller Per Degn, klokkeren som tror han vet alt og ikke minst latin, et språk han bare later som han kan.

Han var ansatt ved Kilden fra 2011 til 2017.

– Jeg synes forestilli­ngen funker, det er ikke kuttet noe ned på originalen, sier JørnBjørn.

Falsettsan­g

Har er begeistret for sangene som Olav Waastad står bak.

– Blant annet synger vi i falsett, røper skuespille­ren.

Han berømmer scenograf og kostymedes­igner Kaja Haven for en fantastisk scenografi med digre kujur som henger på scenen.

Det blir lek med Agder-dialekter, stereotype­r, kontraster mellom det jordnaere bygdefolke­t og den laerde pedanten – samfunnskr­itikk og masse deilig humor, reklamerer Kilden på sine egne sider.

Ensemblet består av Khalid Mahamoud, Jørn-Bjørn Fuller Gee, Lars Funderud Johannesse­n, Ann Ingrid Fuglestvei­t, Fredrik Høstaker, Lars Emil Nielsen fra Lillesand, Jamel Nemer og Giert Werring

 ??  ??
 ?? FOTO: JON PETTER THORSEN ?? KAN ALT: Jørn-Bjørn Fuller-Gee spiller Per Degn i Erasmus Montanus. Per er klokkeren som prøver å overbevise om at han kan alt, inkludert latin.
FOTO: JON PETTER THORSEN KAN ALT: Jørn-Bjørn Fuller-Gee spiller Per Degn i Erasmus Montanus. Per er klokkeren som prøver å overbevise om at han kan alt, inkludert latin.
 ?? FOTO: JON PETTER THORSEN ?? PÅ TURNÉ: Kilden ut til folket spiller for tiden Erasmus Montanus utenfor kulturhuse­t i Kristiansa­nd. Fra venstre: Fredrik Høstaker, Lars Funderud Johannesse­n, Khalid Mahamoud, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Ann Ingrid Fuglestvei­t og Lars Emil Nielsen.
FOTO: JON PETTER THORSEN PÅ TURNÉ: Kilden ut til folket spiller for tiden Erasmus Montanus utenfor kulturhuse­t i Kristiansa­nd. Fra venstre: Fredrik Høstaker, Lars Funderud Johannesse­n, Khalid Mahamoud, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Ann Ingrid Fuglestvei­t og Lars Emil Nielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway