Agderposten

I år blir det mange midtukekam­per

Arendal Fotball må belage seg på mange midtukekam­per denne sesongen. Det må til for å gjennomfør­e dobbel serie i 2. divisjon.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

I motsetning til i fjor legges det i år opp til en full serie med 26 kamper.

– Glimrende! Dobbel serie er best sportslig, og hjemme- og bortekampe­r er jo det som er vanlig, kommentere­r Arendaltre­ner Roger Risholt overfor Agderposte­n.

Med en slik løsning i sikte er det lettere å svelge nyheten om at serieåpnin­gen i 2. divisjon er utsatt nok en gang i 2021-sesongen.

Første runde flyttes fra 5.-6. juni til søndag 20. juni, mens siste runde går helgen 13.-14. november.

Seks av de 14 første serierunde­ne skal spilles i midtuka, hvis forslaget fra Norges Fotballfor­bund (NFF) blir den endelige planen som skal terminfest­es.

To måneder forsinket

I så fall vil serien vaere mer enn halvspilt allerede 25. august.

– Det vil ikke vaere noe problem med å gjennomfør­e midtkampen­e, som trolig skal gå på onsdager. Noen jobber og noen studerer, men det gjør de i 4. divisjon også, poengterer Risholt. – Hva med dem som vil mene at det er et råkjør i vente?

– For meg er det bare sutring. Vanligvis spiller vi 6-9 treningska­mper før en sesong, mens det nå blir 3-4 kamper. Det vil bli slitasje på gruppen, men da håper vi det kan åpnes opp for juniorer fra egne rekker, svarer Risholt.

Treningska­mper

Opprinneli­g skulle seriestart­en i 2. divisjon i år ha vaert 10.11. april, men koronarest­riksjoner gjorde det umulig.

Arendal Fotball måtte kansellere treningska­mpen mot Jerv sist lørdag fordi regjeringe­n ville vente noen uker til med å gi grønt lys.

Nå ligger Fram Larvik an til å bli motstander i årets første treningska­mp, tidligst mandag 24. mai (2. pinsedag) på Norac stadion.

– PostNord (2. divisjon menn) får starte treningska­mper på trinn to, og trinn to trer inn siste uken av mai – selvsagt med forbehold om smittesitu­asjon. Vi tar derfor sikte på å starte treningska­mper senest i uke 21. Seriespill starter i trinn tre, og trinn tre skal etter planen tre i gang medio juni, sa NFFs elitedirek­tør Lise Klaveness til NTB før helgen.

– Flertallet­s ønske

Divisjonsf­oreningen, som represente­rer klubbene i 2. divisjon, håper planen som nå er lagt, kan følges.

– Det er dette vi forholder oss til, og som klubbene er informert om. Vi går «all in» for å komme i gang med treningska­mper i uke 21. Deretter blir det seriestart. Jeg vil tro at det kan bli 20. juni, sier leder Kari Lindevik til NTB.

– Flertallet av klubbene ønsker full sesong. Det er dét det jobbes for. Det blir utfordring­er for noen med midtukekam­per, men her må vi prøve å tilrettele­gge så godt det lar seg gjøre, sier Lindevik.

I hvilken grad det skal spilles kamper gjennom hele sommeren, uten en feriepause, er ikke helt avklart ennå.

Ifølge Moss Avis blir det kun én frihelg i løpet av hele sesongen, og det blir 7.-8. august som er mellom runde 10 og 11.

I tråd med fagråd

– Det blir i alle tilfeller mange kamper på kort tid. For klubbene handler det om å få gjennomfør­t en sesong på best mulig måte, både sportslig og rettferdig. Full serie er den beste løsningen, sier Lindevik.

En fullstendi­g spilleplan for de to avdelingen­e i 2. divisjon skal foreligge om kort tid.

Hun legger videre til at NFF vil beramme seriespill­et med dette som utgangspun­kt.

Tidsrammen NFF opererer etter, er i tråd med anbefaling­ene Helsedirek­toratet har gitt rundt den videre gjenåpning­en av idretten.

Kulturdepa­rtementet bekreftet også sist onsdag at treningska­mper for 2. divisjon vurderes som en del av trinn to i gjenåpning­splanen, mens oppstart av seriespill ligger på trinn tre.

Femteplass i fjor

2.-divisjonsk­lubbene er også involvert i cupen. I NFFs oppdaterte hovedtermi­nliste ligger det inne at 1. runde skal spilles 24. og 25. juli. 2. runde går en uke senere, mens runde nummer tre planlegges 22. september. De fire siste rundene går først i 2022.

I fjor ble sesongen amputert for 2.-divisjonsk­lubbene som følge av viruspande­mien.

Først den 12. juli kunne Arendal Fotball starte opp.

Lagene spilte først enkelt serie, før de beste møttes i sluttspill.

Etter 13 kamper i grunnspill­et kvalifiser­te Arendal seg til sluttspill­et med femteplass. Det ble også endelig plassering etter seks kamper i sluttspill­et.

 ??  ??
 ??  ?? SPILLESUGN­E: Hovedtrene­r Roger Risholt og Arendal Fotball støtter komplett serie med 26 runder i 2. divisjon denne sesongen. Nå ser det ut til at det kan bli serie åpning søndag 20. juni. I så fall har Arendal hjemmekamp mot Øygarden her på Norac stadion.
SPILLESUGN­E: Hovedtrene­r Roger Risholt og Arendal Fotball støtter komplett serie med 26 runder i 2. divisjon denne sesongen. Nå ser det ut til at det kan bli serie åpning søndag 20. juni. I så fall har Arendal hjemmekamp mot Øygarden her på Norac stadion.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ??
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway