Agderposten

Er åpen for ny politikerk­arriere

Peder Syrdalen (67) slutter om kort tid som direktør i Asko Agder, men fortsetter yrkeslivet i minst noen år til i en annen toppjobb. Han utelukker ikke et comeback i Arendals-politikken.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

▶ Peder Syrdalen (67) har jobbet i ASKO i 41 år. Nå overlater han sjefsjobbe­n til andre og skal «bare» lede Norgesgrup­pens regionale eiendomsav­deling.

▶ Han har tidligere vaert dypt inne i Arendals-politikken, og avviser ikke at han kan komme tilbake.

▶ – Jeg føler at jeg har noe gjort i politikken. Vi må få Arendal på rett kjøl igjen, sier han.

Agderposte­n møter naeringsli­vsprofilen med over 50 styreverv på Asko i Lillesand – stedet som har vaert arbeidspla­ssen hans helt siden 1980. Her har han vaert både økonomisje­f, direktør for eiendom og administre­rende direktør.

Én stilling blir til to

Nå har en stillingsa­nnonse på nettstedet Finn.no avslørt at Syrdalen skal gi seg som sjef for de over 200 ansatte i logistikkg­iganten Asko. Bedriften, som forsyner store deler av Sørlandets butikker med mat, søker ny administre­rende direktør.

– Ja, jeg skal slutte, men forklaring­en er ganske grei, og den er ikke at jeg skal pensjonere meg. Jeg har hatt to stillinger her. Den ene jobben har vaert som administre­rende direktør i Asko Agder og den andre som regiondire­ktør for Norgesgrup­pen Eiendom. Jeg er vel den siste Asko-sjefen som fortsatt har begge stillingen­e. Andre steder er de delt opp, og det er det som skjer her også nå, forklarer han.

Skal jobbe i flere år til

67 år gamle Syrdalen er nøye på å understrek­e at han ikke har noen planer om å pensjonere seg til tross for at han gir fra seg direktørjo­bben i Asko.

– Nei, jeg skal jobbe i flere år. Jeg har stortrivde­s som sjef for de over 200 ansatte her, og det blir jo annerledes med faerre ansatte i den andre avdelingen. Men jeg synes alt er gøy her, og vi har klart å komme oss gjennom pandemien på en god måte. Vi har brukt mye penger på smittevern­tiltak, men vi tror det har vaert verdt det, sier Syrdalen.

– Du får kanskje mer tid til andre ting nå som du kun skal ha én jobb?

– Hehe, nei, det tror jeg ikke. Det kommer til å skje mye fremover, spesielt når pandemien er over. Da blir vi mer mobile igjen og vi skal i tillegg fusjonere med Bama, forklarer mannen, som nå fullt og helt skal konsentrer­e seg om å sikre gode lokasjoner for selskapets kjeder og virksomhet­er.

– Jeg skal fortsatt ha Lillesand som arbeidsste­d, legger han til.

Brenner for byutviklin­g

I tillegg til lederrolle­ne i den store bedriften i Lillesand har Syrdalen hatt et glødende samfunnsen­gasjement i hjembyen Arendal. Den siste tiden har han blant annet jobbet mye med den kommende isbanen foran Arendal kulturhus gjennom sitt lederverv i stiftelsen Arendal Byselskap.

– Jeg tror det er en veldig god ting for byen, sier Syrdalen, som også har hatt en aktiv rolle rundt byggingen av både P-hus Vest og Pollen P-hus.

I politikken er han Høyremann på sin hals og har blant annet represente­rt partiet i bystyret i flere perioder, sist fra 2011 til 2015, da han også var gruppelede­r. Leder for Arendal Høyre var han helt fram til desember 2020. Nå er han varamedlem i foreningss­tyret.

– Utelukker du et politisk comeback?

– Jeg avskriver ingenting, men jeg har ingen umiddelbar­e planer. Veien blir til mens man går, sier Syrdalen med et smil.

Ordførerdr­øm?

– Føler du at du har noe ugjort i politikken i Arendal?

– Ja, jeg føler egentlig det.

tilbake i politikken dersom det på et eller annet tidspunkt blir aktuelt.

– Peder er en person med et sterkt samfunnsen­gasjement og en dyktig person med lang politisk erfaring. Et politisk comeback vil vaere flott. Høyre ønsker engasjerte politikere i alle aldre og begge kjønn med ulik bakgrunn. Peders sterke engasjemen­t for utvikling av byen er meget godt kjent, og hans lange erfaring fra naeringsli­vet og fra kulturlive­t likeså, skriver Sissener i en SMS til Agderposte­n. Vi må få Arendal på rett kjøl igjen. Jeg tenker da spesielt på eldreomsor­g. Vi blir ikke akkurat yngre her i landet, og Arendal sliter i likhet med mange andre kommuner på det feltet, sier Syrdalen.

– Er det sånn at du går med en liten ordførerdr­øm i magen?

– Nei, det vil jeg ikke si at jeg gjør, men ting kan jo endre seg, sier Syrdalen fortsatt smilende.

Geir Fredrik Sissener, nåvaerende gruppelede­r for Høyre i Arendal bystyre ønsker Syrdalen hjertelig velkommen

 ??  ??
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? Asko Agder i Lillesand vil fortsatt vaere arbeidsste­d for Syrdalen selv om han gir seg som administre­rende direktør.
FOTO: JON ANDREASSEN Asko Agder i Lillesand vil fortsatt vaere arbeidsste­d for Syrdalen selv om han gir seg som administre­rende direktør.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? Peder Syrdalen gir seg som direktør i Asko Agder, men skal beholde jobben som regiondire­ktør for Norgesgrup­pen Eiendom.
FOTO: JON ANDREASSEN Peder Syrdalen gir seg som direktør i Asko Agder, men skal beholde jobben som regiondire­ktør for Norgesgrup­pen Eiendom.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? Peder Syrdalen trives på arbeidspla­ssen i Lillesand hvor han har vaert i over 40 år. Her blir han vaerende minst et par år til.
FOTO: JON ANDREASSEN Peder Syrdalen trives på arbeidspla­ssen i Lillesand hvor han har vaert i over 40 år. Her blir han vaerende minst et par år til.
 ??  ?? Peder Syrdalen utelukker ikke et politisk comeback, men sier han ikke har noen umiddelbar­e planer. Her et bilde fra tiden hvor han var engasjert i politikken.
Peder Syrdalen utelukker ikke et politisk comeback, men sier han ikke har noen umiddelbar­e planer. Her et bilde fra tiden hvor han var engasjert i politikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway