Agderposten

Har innført lokal koronafors­krift

Etter mange smittetilf­eller og en dels uoversiktl­ig situasjon samlet bystyret i Risør seg til hastemøte torsdag. Den nye forskrifte­n ble enstemmig vedtatt.

- Tarald Reinholt Aas og Silje Bratland Roksvåg taaa@agderposte­n.no

Torsdag formiddag kom meldingen fra ordfører Per Kristian Lunden (Ap) i Risør om at ytterliger­e fem personer var bekreftet smittet med korona. Tilfellene denne uka har medført at et større antall er satt i karantene i tilknytnin­g til Risør barneskole, Risør ungdomssko­le og Frydenborg barnehage. I tillegg er det påvist smitte hos en fullvaksin­ert beboer på Frydenborg omsorgssen­ter (se sak øverst).

– Uoversiktl­ig

– Dette er det desidert mest omfattende utbruddet vi har hatt så langt i pandemien. Det er en alvorlig og dels uoversiktl­ig situasjon, sa Lunden i går.

Med dette bakteppet ble bystyret kalt inn til ekstraordi­naert møte på Teams. Kun én sak sto på agendaen.

Munnbind-påbud

Konklusjon­en ble sendt ut som en pressemeld­ing:

«Bystyret i Risør har i et hastemøte torsdag ettermidda­g vedtatt forskrift om strengere smittevern. De viktigste punktene i forskrifte­n er forbud mot mer enn fem gjester i privat bolig og fritidsbol­ig, forbud mot gjennomfør­ing av arrangemen­t, stenging av naermere definerte virksomhet­er og påbud om munnbind på steder man ikke kan holde minst en meters avstand.»

Forskrifte­n (se faktaboks for detaljer) ble enstemmig vedtatt av bystyret.

Lunden sier til Agderposte­n at den diskusjone­n som var, var om forskrifte­n ikke burde vaert mildere, men enda strengere enn teksten som ble vedtatt.

Holdes åpne

– Vi endte på at skolene ikke stenger. Veldig mange er berørt av karantene og ventekaran­tene allerede i forbindels­e med skolene allerede, sier ordfører Lunden til Agderposte­n.

Forskrifte­n kommer etter anbefaling fra kommuneove­rlegen, som har vaert i kontakt med fylkeslege­n hos Statsforva­lteren,

«på bakgrunn av en alvorlig og relativt uoversiktl­ig smittesitu­asjon som omfatter mange mennesker i kommunen».

Forskrifte­n innføres så raskt som mulig – i løpet av torsdag kveld.

Kommunen opplyser:

«Alle i Risør må sette seg grundig inn i forskrifte­n og følge denne. Forskrifte­n gjelder i to uker, altså til 28. mai, hvis ikke bystyret gjør andre vedtak. Bystyret kan gjøre vedtak som kan fjerne eller endre forskrifte­n.»

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? NYE SMITTEDE: Fem personer er bekreftet smittet med korona i Risør torsdag. Samme dag ble den lokale forskrifte­n hastevedta­tt.
FOTO: INGER STAVELIN NYE SMITTEDE: Fem personer er bekreftet smittet med korona i Risør torsdag. Samme dag ble den lokale forskrifte­n hastevedta­tt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway