Agderposten

– Største salget i klubbhisto­rien

Salget av Michael Baidoo slår alle tidligere rekorder i FK Jervs 100-årige historie.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Det bekrefter daglig leder Trond Christoffe­rsen overfor Agderposte­n etter at han først opplyste om det til fvn.no.

– Ja, dette er det største salget i Jerv-historien. Det er god historie for oss med tanke på jobben som gjøres med våre spillere, men samtidig mister vi en kvalitetss­piller, påpeker Christoffe­rsen i fotballklu­bben i Grimstad som fyller 100 år den 5. august.

Sent tirsdag kveld ble FK Jerv og Sandnes Ulf enige om en overgang for Michael Baidoo.

Onsdag bekreftet 1. divisjonsr­ivalene nyheten, tre dager før serieåpnin­gen.

Den offensive midtbanesp­illeren ble solgt ut av kontrakten som strekte seg ut 2022-sesongen i FK Jerv.

Så sent som tirsdag ettermidda­g meldte Christoffe­rsen til Agderposte­n at det ikke var sannsynlig med spillere verken ut eller inn portene på Levermyr.

Høyere enn «trenersalg­et»

– Det var «cold» da. Men det som kom på bordet, var for bra til å si nei.

– Snakker vi millionbel­øp? – Det er godt betalt, men jeg vil ikke kommentere beløpet. – Men er det millionbel­øp? – Det har jeg ingen kommentar til, men det er klubbens høyeste sum noensinne. Du får ikke summer av meg. De tidligere rekordsalg­ene var med Steinar Pedersen (hovedtrene­r til Start i desember 2015) og Kristoffer Tønnessen (venstrebac­k til Start i august 2019), forklarer Christoffe­rsen.

– Vi visste hele veien at Baidoo var en attraktiv spiller. Det har vaert en plan å selge ham, men vi hadde ikke en plan om å selge ham nå. Når pengene er på bordet, så er det «money talks». Det har litt med den økonomiske situasjone­n til klubben å gjøre, erkjenner han.

FK Jerv gikk to millioner kroner i minus på regnskapet for 2020.

Mistet nøkkelspil­ler først

Tom Rune Espedal er daglig leder i Sandnes Ulf.

– Hvorfor kjøper dere Baidoo? – I fotballens verden skjer mye før overgangsv­induet. Vi mistet en av våre viktigste spillere (Magnus Grødem) som ble kjøpt av Molde. Da dukket Baidoo opp som en spiller som kan gjøre en god jobb for oss. Det er sikkert tøft for Jerv å miste en god spiller, men slik følte vi det med Grødem også.

– Snakker vi millionbel­øp? – Jeg pleier ikke å kommentere slikt. Men vi måtte betale markedspri­s for Baidoo, og det var vi klar over. Det var en god, men tøff prosess, sier Sandnes Ulf-lederen til Agderposte­n om forhandlin­gene med FK Jerv.

Sent onsdag kveld fikk Jerv på plass Baidoo-erstattere­n Boubacar Konté på lån fra Sarpsborg 08.

PS: Michael Baidoo debuterer ventelig mot Start kommende lørdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? TIL RIVALEN: Michael Baidoo i aksjon som Jerv-spiller i 3-2-seieren i treningska­mpen mot nettopp Sandnes Ulf på Sør Arena 17. april i år. Nå er den offensive midtbanepr­ofilen kjøpt ut av Jerv-kontrakten som strekte seg ut 2022-sesongen. Han skal i stedet spille for rogalendin­gene ut 2024.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN TIL RIVALEN: Michael Baidoo i aksjon som Jerv-spiller i 3-2-seieren i treningska­mpen mot nettopp Sandnes Ulf på Sør Arena 17. april i år. Nå er den offensive midtbanepr­ofilen kjøpt ut av Jerv-kontrakten som strekte seg ut 2022-sesongen. Han skal i stedet spille for rogalendin­gene ut 2024.
 ??  ?? SOLGT FØR SKJEMA: – Det har vaert en plan å selge Baidoo, men vi hadde ikke en plan om å selge ham nå, sier daglig leder Trond Christoffe­rsen i FK Jerv.
SOLGT FØR SKJEMA: – Det har vaert en plan å selge Baidoo, men vi hadde ikke en plan om å selge ham nå, sier daglig leder Trond Christoffe­rsen i FK Jerv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway