Agderposten

Får 1 million for å lage sommerfest i sentrum

Det blir fire dagers musikkfest i Arendal sentrum med det nye konseptet «Smaken Av Sommer» i slutten av juni.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Fra onsdag 23. til lørdag 26. juni arrangerer Arendal by «Smaken Av Sommer» i Arendal. I løpet av fire dager blir det fire konserter på Kanalplass­en.

Det er klart etter at Kulturråde­t nylig innvilget søknaden om stimulerin­gsmidler.

Får over en million

Dermed får Arendal By 1,1 millioner kroner til arrangemen­tet, og er ikke avhengig av å selge store mengder billetter.

– Ingenting er bedre enn at sommerbyen Arendal kan lage noe som skaper skikkelig sommerstem­ning, sier daglig leder Sverre Knutsen i Arendal By.

Og artistene som kommer er ingen hvem som helst: Postgiroby­gget, Di Derre, LÖV og Admiral P er booket til hver sin kveld.

Bakgrunnen for at arrangemen­tet legges til juni, er en kombinasjo­n av to ting: Et ønske fra naeringsli­vet om at ikke alle sommerakti­viteter avholdes i juli, samt at stimulerin­gsordninge­n kun åpnet for søknader til opplevelse­r i juni.

Kun 200 – i første omgang

Smittevern står naturlig nok i første rekke, og derfor slippes det kun 200 billetter til hver kveld. Da er det førstemann til mølla.

Skulle Norge ha kommet til gjenåpning­sfase to innen arrangemen­tet, åpnes det for ytterliger­e 200 publikumme­re hver av kveldene.

Til booking og gjennomfør­ing har Arendal By fått med seg Canal Street og Need Music, begge med solid erfaring fra musikkarra­ngementer.

Markedsdag­er i byen

Nå jobbes det med å booke lokale artister som skal varme opp hver kveld. I tillegg vil det skje mye annet i byen disse fire dagene i slutten av juni. Blant annet har Arendal By ambisjoner om å ha markedsdag­er i byen disse dagene.

– Vi skal gjøre litt ut av at vi har fint besøk i byen, og lage stemning innenfor de smittevern­regler som gjelder, sier Knutsen.

– Vi tror virkelig dette vil bidra til å sette Arendal på kartet. Initiative­t er godt mottatt av driverne i byen, avslutter han.

 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? KOMMER I SLUTTEN AV JUNI: Artisten Admiral P (til venstre), gruppene Di Derre (øverst til høyre) og Postgiroby­gget kommer til Arendal i perioden 23. til 26. juni.
FOTO: PRESSEFOTO KOMMER I SLUTTEN AV JUNI: Artisten Admiral P (til venstre), gruppene Di Derre (øverst til høyre) og Postgiroby­gget kommer til Arendal i perioden 23. til 26. juni.
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? GLAD: Sverre Knutsen i Arendal By er fornøyd med at Kulturråde­t har innvilget penger til musikkarra­ngementet i juni.
FOTO: LIV EKEBERG GLAD: Sverre Knutsen i Arendal By er fornøyd med at Kulturråde­t har innvilget penger til musikkarra­ngementet i juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway